Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Eylül 2014 - 14:34 Yorum: 0

Çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir

Adalet Bakanı Bozdağ, "Çözüm diyenlerin insan kaçırması, yol kesmesi, hem hukuk dışı hem de çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir" dedi.

Çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Çözüm, barış, kardeşlik diyenlerin insan kaçırması, yol kesmesi, arç yakması, haraç kesmesi hem hukuk dışı hem de çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir' dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki temaslarının ardından Van'a gelen Adalet Bakanı Bozdağ, Vali Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti. 

Doğan tarafından kapıda karşılanan ve valilik şeref defterini imzalayan Bozdağ, depremde Van'da büyük acıların yaşandığını anımsatarak, hükümet olarak acıların hafifletilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, yatırımlarla yeni bir kent inşa edildiğini bildirdi.

Daha sonra Vali Doğan ile basına kapalı görüşen Bozdağ, buradan AK Parti Van İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi. 

AK Parti'nin bir köyün, kentin, ilçenin, belli bir grubun, düşüncenin, ideolojinin partisi olmadığını, Türkiye'nin tamamının partisi olma yolunda önemli başarı elde ettiğini belirten Bozdağ, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin, sevgisinin, kardeşliğinin çimentosu olan bir parti olduklarını söyledi.

Bozdağ, Van'da bu dönem belediye seçimlerini kazanamadıklarını ancak Vanlıların belediyeyi AK Parti'ye kazandırmak için yeni seçimi beklediklerini vurgulayan Bozdağ, 'Van'da yeni bir sayfa açacağız. Yerel yönetimdeki kalkınma ve değişimi bu kadrolar yapmıştır. Biz bunları yaptığımız sürece insanlar daha fazlası için bizlere yetki verdiler. Van'da da yol kazamız oldu. Bu kazalar siyaset içinde olur ama bundan sonra Van'da yeniden başarıyı elde etmek için bizim elimizde büyük bir Van desteği var. Biz bu desteğin sandığa yansıması için gerekeni yapacağız' diye konuştu.

Milletvekili seçimlerine az bir süre kaldığını ve daha fazla temsilcinin Van'dan Ankara'ya gönderilmesinin kendileri için önemli olduğunu anlatan Bozdağ, partilerinin kongre sürecinin başladığını, ilçe kongreleriyle ilgili takvimin hazırlandığını, ileri noktalara partiyi taşıyacaklarından kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini dile getirdi.

Bozdağ, Türkiye'nin huzur ve barışının kendileri için çok önemli olduğuna ancak ülkenin her alanda ilerlemesinden rahatsız olanların bulunduğuna dikkati çekerek, bütün dertlerinin milletin huzur ve refahını artırmak, ülkenin her yanının eşit kalkınmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Çözüm süreci 

İdeolojilerle, saplantılarla, atadan kalma siyasal anlayışlarla işlerinin olmadığını, millete hizmetkar olma anlayışıyla çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

'Hükümetimiz ilk kez çözüm iradesini programına koyan hükümet oldu. Bugüne kadar terörle ilgili pek çok yöntem denendi. Ama bir netice alınamadı. İlk kez bir cumhuriyet hükümeti çözümü, barışı hükümet programına koydu. Artık bu program, meclisin de güvendiği milletin de güvendiği bir programdır. 30 Mart, 10 Ağustos seçimleri, milletimizin hükümetimize verdiği bir onaydır. Biz bunun kıymetini biliyor ve çözüm sürecini nihayete erdirmek, barış iklimini kalıcı kılmak için her türlü adımı atacağız. Perlamentodan ilk kez çözümü esas alan bir yasayı çıkardık. Bu yasa hükümet politikası olarak yürütülen seçim sürecinin millet politikasına dönüşmesini sağlıyor. Artık Van'daki kardeşim ne kadar barış ikliminin kalıcı olmasını istiyorsa Yozgat'taki, Ankara'daki, Edirne'deki de aynı şekilde barışın kalıcı olmasını, kanın, şiddetin gözyaşının asla geri gelmemek üzere gitmesini istiyor. Biz de bunu tesis etmek için her türlü olumsuzluğa rağmen ülkemizin yararı için samimiyetle çalışmalarımızı yürüteceğiz.'

Son günlerdeki eylemler

Zaman zaman süreci provoke etmek, akamete uğratmak isteyenlerin pkovokasyonlarıyla karşılaştıklarını aktaran Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

'Çözüm, barış, kardeşlik diyenlerin insan kaçırması, yol kesmesi, araç yakması, haraç kesmesi hem hukuk dışı hem de çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir. Onun için herkes samimiyet testinden geçiyor. Türkiye yakın zamanda nasıl başka alanlarda başarı yazdıysa, şimdi de bütün bunların unutulduğu bir Türkiye olacaktır. Hükümet olarak bunu temin etmek için her türlü adımı kararlılıkla atacağız. Bizim hukukun üstünlüğünü güçlü şekilde ülkenin her yerinde tesis etmemiz lazım. Adalete olan inanç, yargıya olan güven her yerde eşit olmalı. Eğer bunlar azalırsa o zaman hukuk devletini sağlıklı şekilde işletemeyiz. O nedenle adaleti mülkün temeli olarak görüyoruz.'

Yargıdaki tartışmalar

Bozdağ, Türkiye'de yargı konusunun sürekli tartışılmasının, yargı görevi yapanların sürekli eleştirilmesinin hukuk devletine olan inancı da yargıya olan güveni de olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, bu tartışma ve eleştirilerden rahatsız olduklarını bildirdi.

'Yargıyı, tartışmaların, eleştirilerin ve Türkiye'deki kavgaların konusu olmaktan çıkarmak hepimize düşen önemli bir vazifedir' diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

'Bu konuda herkese düşen görevler var. Bu nedenle bu noktadaki eleştirileri incelerken herkesin de kendine dönüp bakması gerekiyor. Hukuk devletine olan inancı, yargıya güveni, hukuk güvenliğini daha güçlü tesis etmek hükümetimizin en önemli politikalarından bir tanesidir. Türkiye'nin, yargıyı güç kavgalarının mücadele alanı olmaktan çıkarması lazım. Maalesef bugün birileri hükümetimizle, milletin iradesiyle kavgasını yargı üzerinden yapmak istiyor. Dün başkaları yapıyordu bugün başkaları yapıyor. Yargı üzerinden bir güç kavgası yapılmasına milletimiz asla geçit vermez. Geçmişte yapılan seçimlerin tamamı bunu göstermiştir. Yargı adaleti dağıtan, hak sahibine hakkı teslim eden bir görev ifa ediyor. Ama bazı yanlış yapanların yaptığı yanlışları bütün yargı görevi yapanlara mal etmek, fedakarlıkla vazife yapan hakim ve savcılarımıza yapılan büyük haksızlıktır.

Yanlış yapanların gölgesini yargının üzerinden kaldırmak sadece siyaset kurumunun kanun değiştirmekle başarabileceği bir şey değildir. Bu gölgeleri, bu töhmeti, eleştirileri yargının üzerinden kaldırmak yargı görevi yapanların öncelikli üzerinde durması gereken görev oluduğuna yürekten inanıyoruz. Bu noktada önümüzdeki zaman içinde Türkiye'de hukuk güvenliğini geniş boyutta tartışmak, yargıya, hukuk devletine olan inancı daha ileri taşımak için neler yapılması gerektiği konusunda çok geniş kapsamlı çalışmaları bakanlık olarak yürüteceğiz. Türkiye hukuk devletinin önemini biliyor, bizim etrafımızda bu kadar olumsuzluk yaşanırken, Türkiye huzur adasıysa barış adasıysa, Türkiye'nin hukuk devleti olmasının en büyük katkıya sahip olduğuna hiç tereddüt yoktur. Bundan sonra da hukuk devletine olan inancı güçlü kılmak, ülkemizde yaşanan pek çok sorunun panzehiri olacaktır.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber