Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Nisan 2014 - 18:08 Yorum: 0

Çözüm süreci

Şırnak Valisi Hasan İpek:

Çözüm süreci

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Hasan İpek, "Hem hükümet olarak hem de devlet olarak çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlanmasını bekliyoruz. Terör örgütünün birinci aşamayı gerçekleştirmesi lazım ki çözüm süreci daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde ileriye doğru devam etsin" dedi.

Vali İpek, Cizre ilçesinde beraberinde Kaymakam Vekili Suat Demirci ile ABD'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Sare Seyda'nın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında gazetecilerin "Terör örgütünün Şırnak'ta hakim tepelere ağır silah yerleştirdiği" iddialarına ilişkin sorularını yanıtlayan Vali İpek, çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlanması için terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını terk etmesi gerektiğini, ancak bunun henüz gerçekleşmediğini söyledi.

Bu süreçte hükümetin çok büyük reformlar gerçekleştirdiğini dile getiren İpek, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecinin birinci aşaması tam olarak yerine getirilmedi. Sürecin birinci aşaması terör örgütü mensuplarının silahlarıyla yurt dışına çıkmasıydı. Fakat 1,5 yıldan beri bu tam olarak gerçekleşmedi, sadece çatışmasızlık ortamı var. PKK, çözüm sürecinin başladığı 21 Mart 2013'teki konumundan çok büyük bir şey kaybetmedi. Yüzde 20-30 gibi bir grup yurt dışına çıktı. Onun dışındaki gurup zaten Türkiye'deydi. Aynı şekilde devam ediyorlar."

- "Eski konumları devam ediyor"

"Hali hazırda terör örgütü silahlarıyla Türk topraklarını terk etmiş değil. Bu çözüm sürecinin birinci aşamasıydı ve birinci aşamanın tam olarak gerçekleşmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanan İpek, şöyle dedi:

"Bazı yayın organlarında terör örgütünün yapılanma içinde olduğu çok doğru yaklaşımlar değil. Örgüt üyeleri eskiden beri bulundukları yerlerde bulunuyorlar. Herhangi bir silahlı çatışma yok. Ama bunu da ısrarla vurguluyoruz. Hem hükümet olarak hem de devlet olarak çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlanmasını bekliyoruz. Terör örgütünün birinci aşamayı gerçekleştirmesi lazım ki çözüm süreci daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde ileriye doğru devam etsin. Bu anlamda da yeni bir gelişme yok ve eski konumları devam ediyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber