Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Temmuz 2014 - 11:53 Yorum: 0

Çözüm süreci ile Şeytan Köprüsü'ne ilgi arttı

Batman'ın Sason ilçesinde Rumlar tarafından örme taşlarla yapıldığı belirtilen, aradan geçen zamanda kaçakçılık için kullanıldığı gerekçesiyle yıkıldıktan sonra yeniden inşa edilen köprü çözüm süreci ile yeniden keşfedilmeye başlandı

Çözüm süreci ile Şeytan Köprüsü'ne ilgi arttı

BATMAN (AA)  - Sason ilçesinde Rumlar tarafından örme taşlarla yapıldığı belirtilen, aradan geçen zamanda kaçakçılık için kullanıldığı gerekçesiyle yıkıldıktan sonra yeniden inşa edilen Şeytan Köprüsü'ne çözüm süreciyle ilgi arttı.

İlçeye bağlı Koçkaya köyü Tatlıca mezrasında yer alan, daha önce güvenlik gerekçesiyle ziyaret edilemeyen yaklaşık 100 metre yükseklikteki köprüyü görmek için Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Sason Fotoğrafçılık Kulübü üyelerince gezi düzenlendi.

Kanaat önderi Hacı Zeki Çelik, AA muhabirine, geçmiş yıllarda Siirt, Muş ve Diyarbakır arasında önemli bir geçiş güzergahı olan köprünün bölgedeki olaylar nedeniyle uzun yıllar ziyaret edilemediğini söyledi.

Köprünün kaçakçılık için kullanıldığı gerekçesiyle yıkıldığını ifade eden Çelik, köprünün daha sonra yeniden tahtalarla inşa edildiğini belirtti.

Çelik, köprünün yöre insanı için ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Malabadi Köprüsünden sonra bölgede tarihi önemi bakımından Şeytan Köprüsünün geldiğini anlatan Çelik, "Yöre halkı olarak hala köprüyü kullanıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber