Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 26 Ekim 2014 - 10:03 Yorum: 0

Çözüm sürecinin alternatifi yok

Maliye Bakanı Şimşek, "Hem Güneydoğu'da hem de ülke genelinde çözüm sürecine ciddi destek olduğu kanısındayım. Çünkü başka da bir alternatif yok" dedi.

Çözüm sürecinin alternatifi yok

'Fikir Sofrası' Platformu sebebi ile düzenlenen Fikir Sofrası toplantılarının onuncusu, ilk kez İstanbul dışında Mardin'de gerçekleştirildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Onur Konuğu' şekilde katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, medeniyetler beşiği Mardin'de olmaktan, iş aleminin, medyanın ve sivil cemiyet kuruluşlarının saygıdeğer temsilcileri ile ortak bulunmaktan büyük şeref duyduğunu anlatım etti.

'Yüksekova'da şehit edilen 3 askerimizin ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin' diyen Şimşek, Hükümetin çözüm sürecini başlatırken, bu çeşit sıkıntıların olabileceğini, bazı iniş çıkışların yaşanabileceğini göz gerisi etmediklerini söyledi. 

Şimşek, 'Türkiye çözüm sürecini başarıyla tamamladığında yalnızca son 30-40 yılda terörle mücadeleye giden, kimine nazaran 350 milyar dolar ve kimine nazaran dolaylı etkilerle bunun birkaç sert olanağı ülkenin kalkınmasına, beşeri sermayesine, altyapısına ve yatırımlara aktaracak ve Türkiye aşırı değişik bir noktaya gelecek' diye konuştu. 

Türkiye'yi merkeze saha 3-4 saatlik mesafedeki coğrafyada geçmişte, karmaşık, etnik yada mezhep eksenli sorunların daha aşırı demokrasi, daha aşırı esas hak ve özgürlük ve daha aşırı karşılıklı diyalogla ne yazık ki çözülemediğini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

'Biz ilk kez karmaşık bir etnik derdi daha aşırı demokrasi, daha aşırı esas hak ve özgürlük ekseninde çözme noktasında yola çıktık. Türkiye bunu başarırsa belki de geniş coğrafya için ilham kaynağı olacak. Bunu da aşırı önemsiyoruz. Türkiye bunu başarınca inanıyorum ki Doğu ve Güneydoğu, Batı ile arayı hızla kapatırken, Türkiye'nin çağdaş dünya ile arasını seri kapatma sürecine mühim yardım sağlayacak.'

'Çözüm sürecinden diğer bir alternatif yok'

Mehmet Şimşek, son 1,5-2 yıldan beri bu bölgedeki değişimi, dönüşümü, heyecanı ve bilhassa kazanç ve istihdam yönünde birebir yaşayan bir insan olduğunu kaydetti. 

Bakan Şimşek, 'Son çağda komşularımızda ve çevremizde gelişen olayların etkisiyle bazı problemler var. Hem Güneydoğu'da hem de memleket genelinde çözüm sürecine ciddi destek bulunduğu kanısındayım. Çünkü diğer da bir alternatif yok. Mutlaka ve her zaman sorunlarımızı diyalogla, daha aşırı demokrasi ve daha aşırı esas hak ve özgürlüklerle çözeceğiz' değerlendirmesini yaptı.

Bakan Şimşek'in yaptığı kısa konuşmanın ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti. Toplantı sonunda, Bakan Şimşek'e Fikir Sofrası Platformu Başkanı Ahmet Arslan sebebi ile bakır tepsi hediye edildi.

Muhabir: Murat Birinci

ETİKETLER: Çözüm , sürecinin , alternatifi , yok
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber