Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 08 Eylül 2016 - 08:18 Yorum: 0

CPT heyeti Öcalan’a gitmedi

Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret etti.

CPT heyeti Öcalan’a gitmedi

Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın, CPT heyetine yazdığı mektupta Öcalan'la görüşülmesini istemesine rağmen CPT heyetinin son ziyaretinde Öcalan'la görüşme talebinde bulunmadığı öğrenildi.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınarak tutuklanırken, FETÖ'cüler tarafından cezaevlerinde işkence yapıldığına ilişkin iddialar gündeme getirilmişti. CPT heyeti de FETÖ'cüler tarafından gündeme getirilen bu iddiaları incelemek için Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi.

Cezaevlerine gittiler

CPT Başkanı Mykola Gnatovsky ve beraberindeki heyet İzmir, İstanbul Silivri ve Ankara Sincan cezaevlerini ziyaret ederek buradaki tutuklu FETÖ'cüler ile görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre CPT heyeti bu ziyaretlerinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya geldi. Bozdağ'ın görüşmede işkenceye sıfır tolerans politikası izledikleri ve işkence iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi.

Mektup yazdılar ama İmralı'ya gitmediler

HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş, Öcalan'la görüşmek üzere bir heyetin İmralı Cezaevi'ne gönderilmesi için Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi Başkanı Gnatovsky'e mektup yazmıştı. Mektupta 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından Öcalan'dan haber alamadıklarını iddia ederek İmralı'ya CPT heyetinin ziyaret etmesi istenmişti. Edinilen bilgilere göre, CPT heyeti bir haftalık Türkiye ziyareti sırasında İmralı Cezaevi'ne giderek Öcalan ile görüşmedi. CPT heyetinin İmralı'ya ziyaret talebinde bulunmadığı, bulunması halinde bu ziyaretin gerçekleşmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber