Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Aralık 2014 - 17:08 Yorum: 0

ÇTB Başkanı Üzen, B20 toplantısına katıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, G20 ülkelerinin temsilcilerinden oluşan B20 grubunun Türkiye tanıtım toplantısına katıldı.Üzen, toplantıya...

ÇTB Başkanı Üzen, B20 toplantısına katıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, G20 ülkelerinin temsilcilerinden oluşan B20 grubunun Türkiye tanıtım toplantısına katıldı.

Üzen, toplantıya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015'in Türkiye ve özellikle için yerelde Çanakkale için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Çok önemli fırsatlar, tanıtımlar ve organizasyonların 2015 yılında yapılacağını belirten Üzen, şöyle devam etti:

"2015 yılında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını idrak edeceğiz. Ülkemiz yine 2015 yılı için G20 dönem başkanlığını Avustralya’dan devraldı. Ülkemizin düşüncelerini, tezlerini, tanıtımını en üst düzeyde, en geniş kapsamlı olarak yapacağız. Barışa, üretime, özgürlüğe, çevrenin korunmasına vurgu yapacağız. Ülkemiz için çok önemli bir lobi ve tanıtım yılı olacak. İlimiz Çanakkale’de ulusal ve uluslararası düzeyde ve birçok üst düzey toplantıya ev sahipliği yapacağız. Ülkemizin dünyanın birinci liginde yer alması, fikirlerimizin, düşüncelerimizin, değerlerimizin, markalarımızın tanıtılması ve firmalarımızın bu ligde küresel oyuncu olması için elimizden geleni yapacağız."

G20 ülkelerinin, dünya ekonomisinin yüzde 85’ini yönettiğini hatırlatan Üzen, şunları kaydetti:

"Dünya nüfusunun üçte ikisi G20 ülkelerinde yaşıyor. Kurumsal olarak orada Avrupa Birliği (AB) de temsil ediliyor. Üst gelir gruplarına, üst tüketim gruplarına sahip ülkeler. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin hem daimi üyelerinde hem de geçici üyelerinde bu ülkeler temsil ediliyor. Dünya medyasının çok önemli bir kısmı G20 ülkelerinin elinde. Dünyanın siyasi, ekonomik ve askeri gücünün çok önemli bir bölümünü bu ülkeler elinde tutuyor ancak burada şunu unutmamamız lazım; G20 grubu siyasi açıdan ne kadar güçlü ve etkili ise bu gücün en önemli kaynağı olan bu ülkelerde katma değer üreten ve tüm dünyaya satan iş dünyası da aynı oranda etkilidir. Hatta dünyanın birçok küresel şirketinin etkisi çok zaman siyasi liderlerin önüne geçmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber