Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Çubuk Kaymakamı Şahin, et entegre tesisini inceledi

ANKARA (AA) – Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, tadilatı ve modernizasyonunu tamamlanan et entegre tesislerinde incelemelerde bulundu.Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile gittiği Girişim Et...

Çubuk Kaymakamı Şahin, et entegre tesisini inceledi

ANKARA (AA) – Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, tadilatı ve modernizasyonunu tamamlanan et entegre tesislerinde incelemelerde bulundu.

Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile gittiği Girişim Et Entegre A.Ş tesislerini inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Avrupa standartlarına uygun modernizasyon yaptıklarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen entegre et kombinası ruhsatı ile çalıştıklarını belirten Girişim Et Entegre A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demir, ''Yaptığımız yatırımlar Avrupa Birliği standartlarındadır. TSE, ISO9001-HACCP, gıda sicil ve gıda üretim belgelerimiz bulunmaktadır. Tesislerimiz günlük 300 Büyükbaş ve 200 Küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahiptir'' dedi.

İncelemelerinin ardından tesisteki çalışmaları değerlendiren Kaymakam Şahin ise ''Tadilat ve modernizasyonun ardından çok güzel bir tesis kazandırılmış. Tesiste neler yapıldığını yerinde görmüş olduk. Padoklarıyla kesimhanesiyle et işleme bölümleriyle soğuk hava depolarıyla sadece ilçemiz için değil tüm Ankara’ya modern bir et entegre tesisi kazandırılmış. Şu anda da bölgemizdeki hayvancılığa hizmet vermeye başladı'' diye konuştu.

Çubuk’un iklim ve coğrafi yapısıyla tarım ve hayvancılığa çok müsait olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

''İlçemizin geleceği tarım, hayvancılık ve turizmde yatıyor. Hayvancılığın da geleceği elbette bu şekilde hijyenik tesislerin kazandırılmasıyla olur. Artık eski usulle bu işler yürümez. Bunun için bu tesis ilçemizi için büyük bir kazanımdır diye düşünüyorum. Bir taraftan yanı başımızdaki başkent Ankara’nın gıda ihtiyacını giderirken, diğer yandan da üreticimizin yetiştirdiği hayvanları çok daha rahat değerlendirilebileceği bir imkan sağlanmıştır. Böylesi önemli bir yatımı ilçemize kazandıran esnafımıza teşekkür eder, hayırlı ve bol kazançlar dilerim.''

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise organize hayvancılık bölgesinin tamamlanmasıyla mevcut kapasiteye ek olarak 20 binin üzerinde büyükbaş hayvan artışı olacağını belirterek, bu kapsamda tesisin yenilenmesinin çok isabetli olduğunu ifade etti.  Başkan Acehan, belediye olarak üreticinin kalkındırılması ve tüketicinin korunmasının temel prensipleri olduğunu sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber