Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Temmuz 2014 - 18:23 Yorum: 0

Çubuk Zahireciler Sitesi'nde hububat alımı başladı

ANKARA (AA) – Ankara’nın Çubuk ilçesinde faaliyette bulunan Çubuk Zahireciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Borsası, 2014 yılı hububat alımlarına başladı.Olumsuz hava şartları nedeniyle...

Çubuk Zahireciler Sitesi'nde hububat alımı başladı

ANKARA (AA) – Ankara’nın Çubuk ilçesinde faaliyette bulunan Çubuk Zahireciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Borsası, 2014 yılı hububat alımlarına başladı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle bu yıl ürün verimi ve kalitesi düşerken, fiyatlarda ise üreticinin yüzünü güldüren bir artış olmadığı belirtildi.

Çiftçiler hasadını yaptıkları buğday, arpa, fiğ gibi ürünlerini satabilmek için borsanın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Alınan numuneler laboratuvarda kalite testine tabi tutulurken, borsada bulunan alıcılar tarafından açık artırmayla fiyat verilerek alınıyor. Yirmi beş işletmenin bulunduğu borsada günlük 400 tonun üzerinde hububat işlem görüyor.  

Oluşturdukları borsanın bu güne kadar büyük yol kat ettiğini söylen Kooperatif Başkanı Rıdvan Bal, Polatlı Borsası’ndan sonra bölgenin en büyük işlem gören borsası olduklarını belirtti.

 

Bu yıl Çubuk’ta hububat hasadının yeni başladığını kaydeden Bal, hasadın üretici ve esnaf için hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Borsamızda geçtiğimiz yıl 70 bin tonun üzerinde hububat işlem görürken, bu yıl bunun 50 bin ton civarında olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Hububatta umduklarını bulamadıklarını kaydeden 53 yaşındaki çiftçi Habip Bilir, "Bu sene mahsulü dolu vurdu. Doludan dolayı başakların yarısı boş çıkıyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber