Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2014 - 15:28 Yorum: 0

Çubukspor Başkanı Fatih Işık:

"Yönetim kurulum ile hedefimiz Çubukspor'u hak ettiği yere getirmek ancak ilçede spor yapacak kapalı ve açık salonlar ve futbol oynayacak sahalar olmayınca bu hedeflere ulaşmak çok zor olacaktır"

Çubukspor Başkanı Fatih Işık:

ANKARA (AA) - Amatör 1. Lig'de oynayan Çubukspor başkanlığından Sedat Yiğiner'in istifa etmesinin ardından yapılan gnel kurul sonunda kulüp başkanlığına getirilen Fatih Işık, takımı hak ettiği yere getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor kulübü başkanlığı ve yöneticiliğinin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, bayrağı kendilerinin devraldığını ve oluşturdukları yeni yönetim kurulu ile Çubukspor'u hak ettiği yere getirmek için çalışacaklarını belirtti.

 Kendisinin eski Çubukspor seyircisi olduğunu anlatan Işık, yıllardır süregelen bazı olumsuzluklar nedeniyle Çubuk halkının spordan ve futboldan çok uzaklaştığını ifade etti. İlçenin en büyük eksikliğinin spor yapacak kapalı ve açık spor salonları ile futbol sahalarının olmaması olduğunun altını çizen Işık, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl Mehmet Yiğiner ve ağabeyi Sedat Yiğiner Çubukspor’a sahip çıkarak ayakta tutmaya çalıştılar. Bu yıl Sedat Yiğiner başkanlıktan ve yönetim kurulundan istifa edince başkanlığa biz gelmek zorunda kaldık. Çubukspor'a başkan olmamın en büyük nedeni 10 yaşındaki oğlum oldu. Geçtiğimiz yıl futbol oynamak istedi, ilçede futbol öğretecek bir tane ne kurs ve kulüp ne de futbol oynayacak saha bulamadık. Oğluma söz verdim. İlçede oğlum gibi istekli gençleri sporla buluşturmak istiyorum. Yönetim kurulum ile hedefimiz Çubukspor'u hak ettiği yere getirmek ancak ilçede spor yapacak kapalı ve açık salonlar, futbol oynayacak sahalar bulunmayınca bu hedeflere ulaşmak çok zor olacaktır. İlçe halkı yıllardır futboldan, Çubukspor'dan uzaklaşmış veya uzaklaştırılmış. İlk maçımızda 10 kişilik seyirci ile maça çıktık. Onu da telefonla tek tek arayarak davet ettiğimiz halde. Yeni yeni seyircimizin sayısı artmaya başladı."

"Buradan tüm siyasilerimize, bölge milletvekillerimize ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a sesleniyorum, spor yapacak sahalar, salonlar yapsınlar biz de kulüp olarak her branşta takımlar kuralım ve bu gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtaralım" diyen Işık, spor aktivitelerinin artırılması gerektiğini bildirdi.

Tamamı ilçe gençlerinden oluşan 24 kişilik asıl kadrolarına ve 3 hocalarına maaş ödediklerini vurgulayan Işık, "Tüm sporcularımız antrenmanları toz ve çamurda yaparak özverili bir şekilde maçlara hazırlanıyorlar. Ben bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Kulüp olarak herhangi bir sabit gelirimiz yok. Tüm masrafları yönetim kurulu üyelerimizin desteği ile harcamaktayız. Şu anda kulüp çalışanlarıyla birlikte 29 kişiye maaş ve prim vermekteyiz. Daha maçlara başlamadan 50 bin TL harcadık. Yaklaşık aylık 15 bin TL sabit giderimiz oluyor. Bir sezon maliyeti 250 ila 300 bin TL olacağını tahmin ediyoruz. Biz tüm bu giderleri Çubukspor'u 2. Lig'e çıkartmak için katlanıyoruz. Allah nasip ederse de çıkartacağız" ifadelerini kullandı. 

-Çubukspor grubunun lideri

Hedeflerine ulaşmak için sahaya ve eskiden olduğu gibi 3-4 bin arasında seyirciye ihtiyaçları olduğunun altını çizen Işık, tüm bu zor şartlara rağmen sezonun başından bu tarafa oynadıkları 5 maçta bir beraberlik ile 4 galibiyetlikleri olduğunu ve şu anda grubun lider olduklarını sözlerine ekledi.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber