Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Çubuk'ta "İşaret Dili Kursu" açıldı

Ev hanımından öğrenciye kadar farklı kesimlerden katılımcının olduğu kursta, işaret diliyle hikaye okuma ve türkü söyleme de öğretiliyor

Çubuk'ta 'İşaret Dili Kursu' açıldı

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan "İşaret Dili Kursu" kursuna katılanlara, işaret diliyle hikaye okuma ve türkü söyleme de öğretiliyor.  

Halk Eğitim Müdürü Recai Özdemir, Halk Eğitim Merkezi ve Aile Yaşam Merkezi iş birliğiyle açılan kurslara ilginin yoğun olduğunu söyleyerek. kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi.

İlçede işaret dili öğrenmeye büyük bir rağbet olduğunu anlatan Türk işaret dili tercüman eğitmeni Erhan Çiçek, "Şu an 35 kursiyerimiz bulunuyor ve bunlar gün geçtikçe artıyor. Özellikle ev hanımları ve öğrencilerden yüksek oranda talep var. Bu nedenle ikinci kursumuzu açıyoruz. Kursiyerlerimize bütün işitme engellilerle çok rahat bir şekilde konuşabilecekleri, tercümanlık yapabilecekleri ve onların sorunlarını giderebilecek kadar işaret dili öğretiyoruz. Kursumuz toplamda 120 saat sürüyor ve kursumuzun sonunda başarılı olan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Bu işin tabii ki manevi boyutu da olduğu için ev hanımlarımızdan da ilgi ve talep var" diye konuştu.  

Çubuk’ta yapılan araştırmaya göre 200’e yakın işitme engelli olduğu ifade eden Çiçek, "Kurs süresince temel dilin yanında şiirler, şarkılar, masallar tercüme etmeyi de öğretiyoruz ki daha faydalı ve verimli olalım" ifadesini kullandı.

Ev hanımı ve iki çocuk annesi olduğunu söyleyen Tuğba Aydos ise "Her insan bence engelli adayı. İşaret dilinde farkındalık yaratmak için ve bir gün bir engelle karşılaştığımda bana faydalı olacağını düşündüğüm için bu kursa severek geliyorum" dedi.

İşaret dilini öğrenmeye engelli arkadaşlarla daha iyi iletişim kurabilmek için geldiğini ifade eden ortaokul öğrencisi Mehmet Karaaslan da "Hem eğleniyoruz, hem de öğreniyoruz. Öğrendikçe haberleri falan izleyebiliyorum. Bu nedenle işaret dilini seviyorum" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber