Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Çubuk'ta ''Onur Meclisi'' oluşturuldu

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, Kent Konseyi bünyesinde ilçe dışında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak çalışanlardan oluşan, ''Onur Meclisi'' kuruldu.Kent Konseyi tarafından...

Çubuk'ta ''Onur Meclisi'' oluşturuldu

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, Kent Konseyi bünyesinde ilçe dışında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak çalışanlardan oluşan, ''Onur Meclisi'' kuruldu.

Kent Konseyi tarafından Çubuk ile bir bağlantısı olan ve ilçe dışında yaşayan, kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticilik yapan Çubukluları bir araya getirmek amacıyla ''Onur Meclisi'' adlı sivil toplum kuruluşu oluşturuldu.

Aralarında üst düzey bürokrat ve yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişiden oluşan meclis ilk genel kurulunu Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısının açılışında konuşan Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt,  organizasyonun Çubuk’un ihtiyaçlarını, sorunlarını tespit etmek ve çözüm yolları bulmak için kurulduğunu söyledi. Onur Meclisi’nin ilçe dışında yaşayan Çubukluları birleştirici ve toplayıcı merkezi olmak için çalışacağını vurgulayan Tekaüt, ’’Onur Meclisi ilçe dışında yaşayan Çubuklu vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirmenin yanı sıra bağlı bulundukları kamu kurum ve kuruluşların desteğini de alarak Çubuk’un tanıtımı, kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyetlerine destek olacak ve bu konuda lobi faaliyetleri yürütecek. Çubuklu herkesin güçlü sesi olmak için var olacak Onur Meclisi,  Çubuk aleyhine olumsuz propagandaların önüne geçme gibi misyonu da yürütecek’’ dedi.

''Çubuk için ben de varım'' diyenlerin davete icabet ederek toplantıya katıldıklarını hatırlatan Tekaüt, unutulan veya kendilerinde iletişim bilgileri olmayan kişiler olabileceğini ifade ederek, herkese kapılarının açık olduğunu aktardı.

Çubuk aşkının geçmişten günümüze herkesin gönlünde yer aldığını anlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bu aşkın kurumsal hale getirilmesi amacıyla ''Onur Meclisi’nin kurulduğunu söyledi.

Meclisin zaman zaman toplanarak kendilerine istişari ve ortak akıl olarak hizmetlerinde yön göstereceğini ifade eden Başkan Acehan, ’’Onur Meclisinin oluşumuyla ben geleceğe daha bir umutla bakıyorum. İlçemizin gelişmesinde, sağlıklı büyümesinde ve şekillenmesinde siz değerli dostlarımızın kendi bulundukları kamu kurum ve kuruluşlarında bize her yönden katkı sağlayacaklarına cani gönülden inanıyorum. Bunun için de çok heyecanlıyım’’ diye konuştu.

Acehan, toplantıda meclisin başkanının ve komisyonlarda görev alacakların belirleneceğini dile getirerek, meclisin her geçen gün büyüyerek gelişeceğini sözlerine ekledi.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın da bugüne kadar yapılmayan hayırlı bir oluşumun hayata geçirilmeye çalıştığını görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kendisinin siyasete başladığı ilk günkü gibi bölgesine ve memleketine hizmet için heyecanlı olduğunu belirten Şıvgın, şunları kaydetti:

''Şöyle sağıma ve soluma bakıyorum, Ankara için hizmet eden politikacı yok. Ama ben sağlığım elverdiği sürece aktif olmaya devam edeceğim. Bir şehirde, ilçede ekonomi geliştikçe siyasetteki ağırlığınızda artar.  Hedefinizde bölgenizden, bölge insanınızdan birkaç tane milletvekili çıkarabilmek olmalıdır. Bunu yapabilirseniz bu bölgenin insanları milletvekillerine ulaşabilir ve hizmet alabilir. Şimdi bu bölgenin insanları milletvekillerine ulaşamıyor. Bana geliyorlar, ben milletvekili değilim ki, o nedenle çok fazla yapacağım bir şey olmuyor.''

Daha sonra sırayla söz alan Onur Meclisi üyeleri, duygu ve düşüncelerini aktardı. Konuşmaların ardından Onur Meclisi Yürütme Kurulunun seçimi yapıldı. Seçimde oy birliği ile Mehmet Saat, Onur Meclisi Başkanlığına getirildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber