Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Nisan 2015 - 19:58 Yorum: 0

Çubuk'ta uçurtma şenliği

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde "Ailemle Uçurtma Yapıyoruz ve Uçuruyoruz" etkinliği düzenlendi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi'nce desteklenen ve Barbaros İlköğretim Okulu'nca...

Çubuk'ta uçurtma şenliği

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde "Ailemle Uçurtma Yapıyoruz ve Uçuruyoruz" etkinliği düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi'nce desteklenen ve Barbaros İlköğretim Okulu'nca düzenlenen etkinlikte öğrenciler aileleriyle uçurtma etkinliğinde gönüllerince eğlendi.

Mutlu köy yakınında gerçekleştirilen etkinlikte 100 uçurtmadan en yüksek ve en uzun süre havada kalan uçurtma sahiplerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada Melik Koçan birinci, Melih Arslan ikinci, Ziya Arda Aydoğan da üçüncü oldu. Uçurtmasının ipi koparak birinciliği kaybeden Büşra Akbulut'a teselli ödülü verildi.

Aslan, yaptığı açıklamada, sosyal faaliyetlerin her türlü bağımlılıkla mücadele yolu olduğunu belirterek, "Sosyal faaliyet çocukların her türlü bağımlılıklarını önleyen, kendine, gerçekleştirme duygusu veren aynı zamanda değerliyim duygusu kazandıran faaliyettir" dedi.

Barbaros İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Yavuz da etkinliğin ikinci gün süreceğini söyledi.

Ailelerin ve öğretmenlerin çocuklarla daha çok vakit geçirmelerini sağlamak istediklerini ifade eden Yavuz, "Amacımız cep telefonlarından, bilgisayarlardan, sanal oyunlardan, sosyal medyadan, televizyonlardan ve sanal alemden çocuklarımızı ve ailelerini uzaklaştırmak. Asıl amacımız ailelerle birlikte bir paylaşım, birlikte vakit geçirmektir" diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt de bu tür etkinliklerin örnek teşkil etmesi gerektiğini anlattı.

Tekaüt, "Bana göre uçurtma bir insanın zekasıyla, el becerisini geliştirerek uygulamaya koyduğu ve uçurdukça haz aldığı bir sanattır" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber