Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

CÜ'de "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi'nde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Kültür...

CÜ'de 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi'nde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Biz halkımızın hizmetkarıyız, bu hizmetkarlığa bugün giydiğiniz bembeyaz, tertemiz duygularla ve o beyaz önlüklerle başlıyoruz" diye konuştu.

Beyaz önlüğün önemine dikkati çeken Hizmetli, "Gerçekten beyaz önlük çok önemli. Ölünceye kadar sırtımızda taşıyacağımız temizliğin, şefkatin ve insanlığın timsali olacak" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut ise "Öğrencilerimiz çok çalışarak emek harcayarak buraya geldiler, bu işin zorluğunu bilerek geldiler" ifadesini kullandı.

Törende, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, "Türkülerde Hekimlik" adlı konserinde bazı hastalıklar hakkında türküler eşliğinde bilgi verdi.

Daha sonra öğrenciler önlüklerini giydi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber