Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 12 Mayıs 2016 - 10:43 Yorum: 0

Çukurca Karayolunda Patlayıcı İmha Edildi

Çukurca karayoluna döşenen patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından fark edilerek imha edildi.

Çukurca Karayolunda Patlayıcı İmha Edildi

Çukurca karayoluna döşenen patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından fark edilerek imha edildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 11 Mayıs Cuma günü İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerince Hakkari-Çukurca karayolunda icra edilen mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) arama faaliyeti esnasında karayolunun 20'inci kilometresinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yolun yamacına yerleştirilmiş 2 çöp poşeti içerisinde amonyum nitrat ve 1 adet 12 kilogramlık tüp ile güçlendirilmiş kablo düzenekli bir adet el yapımı patlayıcının (EYP) tespit edilip kontrollü bir şekilde imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, "11 Mayıs 2016 günü duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarına istinaden Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce Şemdinli ilçesi Aralık köyü mevkiinde, Suçıktı köy yolu üzerine bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen bir adet bidon içerisinde 2 adet havan mühimmatı ve 1 adet el bombası ile güçlendirilmiş kablo düzenekli el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edilmiş olup kontrollü bir şekilde imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber