Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

Çukurova çiftçisi yağıştan memnun

Geçen yıl kuraklık nedeniyle sulanamayan arazilerde yüzde 30'lara varan verim kaybı yaşanan Çukurova'da meydana gelen etkili yağışlar çiftçiyi rahatlattı

Çukurova çiftçisi yağıştan memnun

ADANA (AA) - Çukurova Bölgesinde çiftçinin yağışlardan memnun olduğu belirtildi.

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazi Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Avni Özşahin, yazılı açıklamasında, geçen yıl ülke genelinde etkili olan kuraklıktan nasibini alan Çukurova Bölgesinde bu yıl üreticilerin su endişesi yaşamadan ekimlerini sürdürebileceklerini kaydetti.

Geçen yıl yaşanan kuraklığın yörede sulanamayan arazilerde yüzde 30'lara varan verim kaybına yol açtığını belirten Özşahin, "2014 Ocak ayında yörede metrekareye 43,7 metreküp olan yağış miktarı bu yılın ocak ayında 224,4 metreküp, geçen yılın şubat ayında metrekareye 22,8 metreküp olan yağış miktarı bu yılın şubat ayında 245,0 metreküp olarak gerçekleşti. Yağışlar, birinci ürün için toprağın hazırlanmasında ve gübrelemede çiftçilerimize avantaj sağladı” ifadelerini kullandı.

- Toroslara yeteri kadar kar düştü

Özşahin, geçen yıl yağışların mevsim normallerinin altında olmasının yanı sıra Toros Dağlardaki kar rezervlerinin de yeteri kadar olmaması dolayısıyla ciddi bir kuraklık tehlikesi yaşandığını belirtti.

Özşahin, "Bu yıl, bahar aylarında aldığımız yağış, kuraklığı önemli bir miktar telafi etti. Dağlardaki kar rezervi de yeterli. Çok şükür bu yıl kuraklık tehlikesi kalmadı. Bölgemizdeki 3 barajımız da dolu durumda. Bu sezon sulama problemi yaşayacağımızı kesinlikle düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber