Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Çukurova tiyatroya doyacak

Sabancı Vakfı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle düzenlediği 17. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında 24 farklı oyun sahnelenecek

Çukurova tiyatroya doyacak

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Sabancı Vakfı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle düzenlediği ve 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde açılışı yapılacak 17. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında 24 farklı oyun, sanatseverlerle buluşacak.

Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi ve İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde yapılacak temsillerle 24 oyun, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Tiyatro toplulukları, 30 Nisan'a kadar sürecek festivalde, 59 temsille tiyatro şöleni yaşatacak.

Tiyatronun yanı sıra birçok etkinliğe yer verilecek festival kapsamında, dans, oyun yazma, görme engelliler için okuma tiyatrosu, çocuklarla maske ve kukla yapımı konularında atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

 

- "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Onur Ödülü" sahibini bulacak

Festival kapsamında verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Onur Ödülü" etkinliğin açılış gecesinde sahibini bulacak.

Ödül, bugüne kadar 2005'te Cüneyt Gökçer'e, 2006'da Macide Tanır'a, 2007'de Bozkurt Kuruç'a, 2008'de Yıldız Kenter'e, 2009'da Genco Erkal'a, 2010'da Müşfik Kenter'e, 2011'de Gülriz Sururi'ye, 2012'de Haldun Dormen'e, 2013'te Rutkay Aziz'e ve geçen sene Zeliha Berksoy'a verildi.

 

- Tiyatro toplulukları Adana'da buluşacak

Festivalde bu yıl ABD'den Summer Nite Theatre "Marat/Sade", Çin'den Shangai Dramatic Arts Center "Köpeğin Yüzü", Fransa'dan Demons Et Merveilles "Lulu'nun Beyaz Gecesi", Portekiz'den Espetaculo da Dobrar "Goda", Makedonya'dan Üsküp Türk Tiyatrosu "Bir Yaz Gecesi Rüyası", Yunanistan Ulusal Tiyatrosu "Pasta" ve Ukrayna'dan Kiev Modern Bale Tiyatrosu "Carmen TV" adlı oyunlarını sahneleyecek.

Türkiye'den ise İstanbul Devlet Tiyatrosu "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş", Trabzon Devlet Tiyatrosu "Rulet", Sivas Devlet Tiyatrosu "Kanlı Düğün", Ankara Sanat Tiyatrosu "Halktan Biri" ve "Tesadüfen Kadın Elizabeth", Semaver Kumpanya "Kuşlar" ve "Veriler", Tiyatro Adam "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı", İkinci Kat Tiyatrosu "Fü", Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu "Kafesten Bir Kuş Uçtu" ve Pürtelaş Tiyatrosu "Savaş" adlı oyunlarıyla seyirci karşısına çıkacak.

Festival, alternatif tiyatro örneklerini Adanalı sanatseverlerle buluşturmak için sahnesinde "genç tiyatro toplulukları"na da yer açacak. Festival kapsamında 5 "genç tiyatro topluluğu", Adana Devlet Tiyatrosu Fuaye Genç Sahne'de oyunlarını sergileyecek.

 

- "Biletler tükendi"

Adana Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Efe Ünsal, AA muahbirine yaptığı açıklamada, festivalin hem Çukurova hem de Türkiye için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Yurtiçi ve yurt dışından ağırlayacakları tiyatro topluluklarıyla Adana'nın bir ay boyunca "sanat kenti"ne dönüşeceğini ifade eden Ünsal, "Sabancı Vakfı ile düzenlediğimiz festivalin bu sene 17'ncisini gerçekleştireceğiz. Festival biletleri, satışa sunulduktan kısa süre sonra tükendi. Vatandaşların beğeniyle izleyeceği oyunlar sahnelenecek ve kültür sanat anlamında Çukurova'da bir ay boyunca coşkulu günler yaşanacak. Türkiye'nin en uzun süren uluslararası tiyatro festivalinde bu yıl, 24 farklı oyun sahnelenecek. Bu oyunlar 59 temsille seyirci karşısına çıkacak. Çukurova'da bir ay boyunca sanat dolu günler yaşanacak" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber