Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Ağustos 2014 - 12:13 Yorum: 0

Çukurova'da mısır hasadına başlandı

OSMANİYE (AA) - Türkiye'de bazı ürünlerin ilk yetiştiği Çukurova'da mısır hasadına başlandı.Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, AA muhabirine, bölgede birinci...

Çukurova'da mısır hasadına başlandı

OSMANİYE (AA) - Türkiye'de bazı ürünlerin ilk yetiştiği Çukurova'da mısır hasadına başlandı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, AA muhabirine, bölgede birinci ürün ekimi için mısırın yaygın tercih edildiğini söyledi.

Dekar başına elde edilen gelirin yüksek, yetiştiriciliğinin kolay olması nedeniyle Çukurova çiftçisinin mısıra ilgi gösterdiğini vurgulayan Sağlam, bu yıl iklim koşulları uygun geçtiğinden dekar başına yüzde 10 ila 20 rekolte artışı beklendiğini kaydetti.

Ürünlerini tüccara satmak isteyen çiftçiler, dane mısırı köylerin ambarlarında bekletiyor. TMO ise emanet alımlarını, geçici alım merkezleri dahil boş depo kapasitesi olan tüm iş yerinde gerçekleştiriyor.

Çukurova'da birinci ürün dane mısır hasadının eylül başına kadar sürmesi bekleniyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yıl için mısır müdahale alım fiyatını ton başına 680 lira olarak belirlemişti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ton başına 55 lira prim vermesi ve diğer desteklerle dane mısırın tonu 735 lirayı buluyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber