Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ekim 2017 - 09:53 Yorum: 0

Çukuryurt mahallesi Atatürk heykeline kavuştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray İlçesinin Çukuryurt Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Atatürk...

Çukuryurt mahallesi Atatürk heykeline kavuştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray İlçesinin Çukuryurt Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Atatürk Anıtı, Atatürk Büstü ve Çocuk Parklarının açılış törenine katıldı.

Törende Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Mehmet Zeki Gürcün, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile vatandaşlar yer aldı.

Açılış töreninde ilk konuşmayı gerçekleştiren Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, "Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı birlikte yapmış oldukları bir çalışma sonucunda buradaki Atatürk Anıtını, Büstünü ve meydanı siz vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. 900 metre karelik bir alanda düzenleme yaptık. Çiçeklendirdik, ay yıldız yaptık, Atatürk Heykeli'nin mermer kaidesini yaptık. Bunların yanında Çukuryurt Mahallemize 3 adet çocuk oyun grubu, yine Başkanımız Kadir Albayrak'ın talimatı ile anayol üzerinde 1200 metre kaldırım yaptık, bu kaldırımı yaparken 1,5 kilometre yağmur suyu kanalı döşedik. Kaldırımda 3 bin metre bordür, 6 bin metre kare parke taşı kullandık. Şimdi de mezarlık girişinin programımıza aldık, orada da bir çalışmamız olacak" dedi.

"Saray'a yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür ederim"

Mehmet Zeki Gürcün'ün ardından konuşmasını gerçekleştiren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise, "Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte Saray'a ve tüm Tekirdağ'a önemli yatırımlar yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Saray Belediye Başkanı olarak ilçemize yapılan yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Atatürk Anıtı, Atatürk Büstü ve Çocuk Parklarının açılış töreninde konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Çukuryurt Mahallesi'ne her gelişinde vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederek, Çukuryurt'un Atatürk'ün devrimlerine her dönem sahip çıktığını belirtti. Başkan Kadir Albayrak ayrıca, "Çukuryurt Mahallesinin diğer ihtiyaçları da gideriliyor. Bana buraya çocuk parkı yapmazsan kadınlar yürüyüş yapacak dediler. Burada kadınların gücü bir kez daha ortaya çıkıyor. Kadının gücünün olduğu yerde mutlak başarı vardır. Ben de dedim ki 2 tane değil, 3 tane park yaparız. Yeter ki onlar mutlu olsun. Kaldırımlarımız yapıldı, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu tamamlanıyor. Çukuryurt Mahallesi hak ettiği hizmetleri almaya devam ediyor. 3,5 yıllık Büyükşehir Başkanlığı dönemimde sadece insanların mutluluğu için çalıştım. Şu bilinsin ki önümüzdeki 1,5 yılı da dolu dolu geçireceğiz. Saray'a Kültür Merkezini kazandırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. O merkezde Atatürk sevgisini taşıyan gençler yetişecek. Her şey hepimizin gönlünce olsun" ifadelerini kullandı.

Açılış töreni yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu.

Çukuryurt mahallesi Atatürk heykeline kavuştu

Çukuryurt mahallesi Atatürk heykeline kavuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber