Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...14:47 Marmaris ve Fethiye körfezlerinde deniz temizliği başladı14:47 Şampiyonlara çiçekli karşılama
Sami Er
Güncel 28 Temmuz 2014 - 16:53 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Şırnak'ta

Demirtaş: "Kömür ocaklarının kapanmasını değil, sağlıklı bir şekilde işletilmesini istiyoruz”

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Şırnak'ta

ŞIRNAK (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'taki kömür ocaklarında iş ve işçi güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, beraberinde HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Hasip Kaplan, Faysal Sarıyıldız ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yla Bahçelievler Mahallesindeki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının eşit koşullarda yapılmadığını ifade etti.

Kendisinin adaylığını içine sindiremeyenlerin olduğunu savunan Demirtaş, TRT ve özel kanallarda kendilerine eşit fırsat verilmesi halinde rekor bir oyla cumhurbaşkanı seçilebileceğini ileri sürdü.

Şırnak'taki kömür ocakları sorununa değinen Demirtaş, sorunun farkında olduklarını, milletvekilleri, sanayi odası, meslek odaları, belediye, HDP ve esnaf kuruluşlarıyla birlikle çözüm aradıklarını belirtti.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu seçimden sonra, kalıcı bir çözüm için daha ciddi adımlar olacak. Hükümete bu konuda daha fazla baskı yapacağız. Buradaki maden ocaklarının iş ve işçi güvenliği sağlanarak, o ocağa inen herkesin yaşam hakkı güvenceye alınarak, çalışmasını istiyoruz. Kömür ocaklarının kapanmasını değil, sağlıklı bir şekilde işletilmesini istiyoruz. Hükümetin de özellikle buradaki yatırımcıya, işverene destek olmasını istiyoruz. Çünkü Şırnak'taki kömür ocaklarında kesilen pay çok yüksektir. Bunun düşürülmesi lazım. İşçinin ve çalışanın maaşının artırılması lazım. Çareyi birlikte bulacağız."

Programın ardından Uludere'ye geçeceklerini dile getiren Demirtaş, "Orada Roboski katliamı şahsında bu ülkedeki bütün katliamları lanetleyeceğiz. Bayramın ilk gününde istiyoruz ki coğrafyamızın dört bir köşesinde barış ve kardeşlik hakim olsun. Rojova, Filistin ve Kobani başta olmak üzere dünyanın bütün halklarına Şırnak’tan bin selam olsun. Onların yanındayız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber