Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Temmuz 2014 - 18:11 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'dan engellilere ziyaret

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçilmesi halinde engellilerin sorunlarıyla ilgilenecek Cumhurbaşkanlığına bağlı bir konsey oluşturacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'dan engellilere ziyaret

Ekmeleddin İhsanoğlu, Cebeci'deki Altınokta Körler Derneği Kültür Merkezi'nde,  Engelliler Konfederasyonu üyeleriyle bir araya geldi.

Konfederasyon yöneticilerinin engellilere hitap ederken 'Dava arkadaşlarım' ifadesini kullandığını belirten İhsanoğlu, 'Bu dava sizin davanız, insanlık davası. Bizim hangi ailemizde sıkıntılı olmayan insanlarımız var? Kendi ailenizde yok ise komşunun ailesinde var. Bu dava gerçekten insanlık davası, tüm Türkiye'nin davası. Türkiye'de 8,5 milyon insan engelliyse bu herkezin davası demek' diye konuştu.

Engellilerden kendisini de dava arkadaşı şekilde görmelerini isteyen İhsanoğlu, son zamanlarda Türkiye'de engellilere yönelik bazı adımlar atıldığını ancak bunun yeterli olmadığını, engellilerin eğitim, istihdam ve sosyalleşmesine yönelik yeni çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

İhsanoğlu, engellilerin toplumdan dışlanmasının büyük hata olacağını belirterek, şunları söyledi:

 'Bu kardeşlerimizin, bu evlatlarımızın sosyalleşmesi gerekir. Bunun için müsait eğitim ve istihdam şart. Burada ailelerin, özellikle ailelerin görevi fazla fazla önemli. Onlara destek vermemiz lazım.

Engelli kardeşlerimiz ileride ailelerinden, anne babalar, kardeşler, bakacak insan bulunmadığı süre bunlar ne olacak, kim destekçi olacak? Bu insanlık davasını insanlık adına kim yürütecek. Bunu düşünmemiz lazım.

Size söz veriyorum Cenabı Allah'ın izni, halkın desteğiyle seçildiğim an, ilgili kurum, federasyon ve sivil cemiyet kuruluşlarıyla istişareler yaparak, bu konularla ilgilenecek bir engelliler, özürlüler danışma konseyi oluşturacağım.'

İhsanoğlu, konuşmasının sonunda, Allah'tan engelli vatandaşlara sabır ve kuvvet vermesini diledi.

Kimseden acıma beklemiyoruz

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli de kimseden sadaka, merhamet, ve himmet istemediklerini, onurlu hayat için eğitim, çalışma ve eşit şartlarda toplumsal yaşama katılma hakkı istediklerini belirtti.

İçli, 'Her şeyi ücretsiz dağıtarak engellileri kurtaramazsınız. Engelliler herkes bunun gibi toplumsal yaşama katılmak, alın teriyle geçinmek istiyor' dedi.

Turhan İçli, İhsanoğlu'dan, engelli istihdamına yönelik talepleri için Devlet Personel Başkanlığı önünde açlık grevi oluşturan engellileri de ziyaret etmesini istedi.

Ziyarette engelli şair Ali Sezer de İhsanoğlu'na yazdığı eseri çalgı eşliğinde okudu.

Muhabir: Serdar Açıl

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber