Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 01 Ağustos 2014 - 19:13 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Erdoğan: (2)

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı bilmekten, tanımaktan aciz olduğunu belirterek, "Bu Bahçeli bize ne diyordu? Evimin önüne çocukları gönderip, benim evimin, çocuklara andımızı okutacakmış. Hani kaldırdık ya onu okutacakmış. Sayın Bahçeli, sen o çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder. O çocuklar artık gitsinler de sizin ithal, monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı'nı öğretsinler" dedi. 

Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Müftülük Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, yıllarca CHP'nin Filistin meselesine bigane kaldığını, Ortadoğu'ya sırtını döndüğünü, bunu yaparken de Avrupa'ya yakınlaşamadığını belirterek, Avrupa Birliği'ne üyelikte hükümetin yürüttüğü çalışmalara dikkati çekti.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Şu anda da Gazze'deki katliamın üzerini örtmek, İsrail'in işini kolaylaştırmak için içerde ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

CHP'nin Irak'ta adaletsizliği, Mısır'da darbecileri, Suriye'de eli kanlı rejimi, Esed'i, yüzbinlerce insanın katilini desteklediğini belirten Erdoğan, "Gazze'de de İsrail işini rahat görsün, rahat soykırım yapsın diye bizi susturmanın mücadelesini veriyorlar. Susmak yok, hakkı söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

MHP'yi de eleştiren Erdoğan, "Artık kendi kimliğini, kendi siyasetini bir kenara bıraktı. CHP'nin yavrusu, CHP'nin vagonu oldu. MHP'nin genel başkanı CHP'nin peşine takıldı. CHP nereye sürüklerse oraya gidiyor. Sadece CHP değil bu mevcut MHP yönetimi Pensilvanya'nın da oyuncağı oldu. Şu anda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli meydanlarda konuşmuyor, salonlarda konuşuyor. Maalesef edebe, adaba, nezakete, terbiyeye sığmayacak bir uslüpla çok ağır hakaretleri arka arkaya sıralıyor" ifadelerini kullandı. 

 

-"Biz onun debelendiği çukura, çamura girmeyiz"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, kendisinin bu seviyeye düşmeyeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Biz onun debelendiği çukura, çamura girmeyiz. MHP'nin genel başkanı şu anda gerçekten çok zor durumda. Yaptıklarını artık tabanına izah edemez duruma geldi. CHP'nin arkasına takılmış olmayı MHP tabanına anlatamıyor. Pensilvanya'nın dizinin dibine çökmüş olmayı artık MHP Genel Başkanı tabanına izah edemiyor. Ne dediler? Çatı dediler. Şimdi o çatının altında kim var? MHP var. Yanında kim var? Sosyalist İşçi Partisi var. Başka? Devrimci Halk Partisi var. MHP Genel Başkanı artık bunlarla yol yürüyor." 

"Hani ya siz milliyetçiydiniz, hani ya siz komünistlere karşıydınız? Ya dünyada komünist mi kaldı?" diye soran Erdoğan, MHP'nin bunların peşine takıldığını söyledi.

 

-"O çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder"

Bahçeli'nin, hatalarını, beceriksizliğini, başarısızlığını örtmek için sabah akşam yalana, iftiraya, hakarete başvurduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu Bahçeli bize ne diyordu? Evimin önüne çocukları gönderip, benim evimin, çocuklara andımızı okutacakmış. Hani kaldırdık ya onu okutacakmış. Sayın Bahçeli, sen o çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder" dedi.

Alandakilere çok önemli bir belge açıklayacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"O çocuklar artık gitsinler de sizin ithal, monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Görüntüleri izlediniz mi? Bu ortak adayın Akif'in kabri başında sergilediği cehaleti gördünüz mü? Sürekli ne diyor? 'Benim babam merhum Mehmet Akif'in arkadaşıydı' diyor. 'Mehmet Akif'in manevi dergahından geçtim' diyor.  Sonra kalkıyor İstiklal Marşımızdan bir dörtlük okuyor. Şimdi ben çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Çok enteresan. Diyor ki, 'Saptırıyorlar, ben orada böyle bir şey demedim'. Şimdi size bunu izletiyorum. Bu adamından nasıl çarkçı olduğunu, nasıl yalan söylediğini burada bizzat izleyeceksiniz, bizzat kendinden dinleyeceksiniz."

Erdoğan, daha sonra alandakilere cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Mehmet Akif'in mezarı başında yaptığı açıklamanın görüntülerini izletti.

İhsanoğlu'nun, bugün söz konusu konuşmasıyla ilgili açıklamalarını anımsatan Erdoğan, "Şimdi bugün diyor ki, tekrar, çok enteresan, güya bu profesör. 'Ben bir beyit okudum' diyor. Ey profesör bu beyit değil kıta kıta. 4 mısradan oluşan kıta. 4 mısra. Beyit iki mısradan oluşur. Sen daha bunu öğrenememişsin. Senin her yerin profesör olsa ne yazar?" diye konuştu.

İstiklal Marşı'ndan "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dörtlüğünü okuyan Erdoğan, "İşte dörtlük. Kıta. Bir defa bunu öğrenmen lazım. Sen daha bunu öğrenememişsin. Hiç olmazsa yalan söyleme. Dürüst ol. 'Sürçü lisan ettik' de. Bunu söyle ama yalan söyleme. Siyasetin bu inceliklerini kavrayamadı. Fakat fazla vakti de yok" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, değişik illerden AK Partili gençlerin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Akif'in Safahat isimli eserini gönderdiğini belirterek, "Dün de Kahramanmaraş'taki gençler göndermişler. Olur ya bakarsınız okuyuverir. 10 Ağustos'tan sonra okumaya çok zamanı olacak" dedi.

 

-"Bunun hesabını vereceksin"

Ortak adayın CHP ve MHP'ye gönül verenlere yakışmadığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bahçeli senin işin çok zor. Çok yanlış yola girdin. Ama şimdi artık ne o yoldan çıkabiliyorsunuz, ne de girdiğin yolu birilerine izah edebiliyorsun. Ey Bahçeli İstiklal Marşı'nı dahi bilmeyen bu adayı sen benim MHP'li kardeşlerime nasıl yutturacaksın? Gözü dönmüş şekilde arka arkaya sıraladığın hakaretler bu çirkinliği örtmez. Bu beceriksizliği saklamaz. Bahçeli, bunun hesabını bu dünyada vereceksin, öbür dünyada da vereceksin. Ama ben senin düştüğün seviyeye düşmem. Sana aslında Kahramanmaraş'ın evladı Necip Fazıl'ın ağzıyla cevabım var ama o cevabı da vermem." 

Başbakan Erdoğan, CHP'ye de MHP'ye de bu adayın adeta zorlatıldığını vurgulayarak, "CHP ve MHP tabanına 'gideceksiniz tıpış tıpış bu adaya oy vereceksiniz' dediler. Ama inanıyorum ki CHP'li, MHP'li kardeşlerim bu ithal adaya, İstiklal Marşı'nı bilmekten, tanımaktan aciz bu monşere oy vermeyecekler. İnanıyorum ki Kahramanmaraş'ta bu dayatma adaya oy çıkmayacak" şeklinde konuştu.

Alandakilerden çok çalışmalarını, kapı kapı dolaşmalarını isteyen Erdoğan, "Yeni Türkiye'ye evet mi? Güçlü Türkiye'ye evet mi? Öncü Türkiye'ye evet mi? Türkiye'nin gücüne güç katıyor musun Kahramanmaraş? Milletin adayına oy veriyor musun Kahramanmaraş?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ın 2007 halk oylamasında yüzde 86, 2010'da yüzde 79 "evet" dediğini anımsatarak, 10 Ağustos'ta rekor, tarihi bir oran beklediğini ifade etti.

(Sürecek) 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber