Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 26 Temmuz 2014 - 19:58 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi

Erdoğan: (2)

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kürt kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara, kimliklere, inançlara zulüm uygulayan, her darbenin arkasında duran CHP sahnede. Milliyetçiliği ırkçılık olarak anlayan MHP sahnede. Gerilim siyasetinden medet uman, kandan, gözyaşından medet uman HDP sahnede. 10 yıllardır manşetlerinden ırkçılık akan, kan akan, şiddet akan medya yine sahnede. İstanbul'dan ötesini bilmeyen, Anadolu'nun, Trakya'nın derdini hiç anlamayan bazı işverenler sahnede. Onlarla birlikte hayatı fitneyle geçmiş, hayatı ayrımcılıkla, ispiyonla, adam satmakla, sırttan adam hançerlemekle geçmiş, ırkçı Pensilvanya sahnede. Bunlar bir araya geldiler. Ne kadar ırkçı varsa, bu ülkede kardeşliğin ne kadar düşmanı varsa bir araya geldiler. Çatışmalardan, zulümden, yasaklardan, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa, şu anda yine bir araya geldiler" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP ve MHP'nin ortak bir aday çıkardığını anımsatarak, ''Türkiye'yi tanımayan, bilmeyen, Türkiye'nin sorunlarından hiç haberi olmayan bir aday. Bu aday nereye gitse oraya göre konuşuyor. CHP ve MHP'ye çok kısa zamanda uyum sağladı. Batıya gidiyor, ulusalcı oluyor. Başka bölgelere gidiyor, ırkçı oluyor. Doğuya, güneydoğuya geliyor, buranın nabzına göre şerbet vermek istiyor ama şerbeti yok. Hacıbektaş'a gidiyor, din derslerinin zorunlu olmasından şikayet ediyor. Hani diyorlar ya işte 'dini yanı da var.' E niye zorunlu din dersinden rahatsız oluyorsun?'' dedi.

- ''O dergiyi elinde tutarak içinde olanı dışarıya aksettirdi''

Diyarbakırlılar'a özellikle bir fotoğraf karesini hatırlatacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''İstanbul'da bu aceminin eline bir dergi (Türk Solu) tutuşturdular. Duydunuz değil mi? Gördünüz. Bu monşer aday, kendisini destekleyen o dergiyi aldı, o dergiyle poz verdi. Şimdi ben Diyarbakır'da o rezil derginin bazı kapaklarını sizlere birkez daha hatırlatacağım. CHP ve MHP adayının elinde tuttuğu o derginin kapaklarında ne vardı biliyor musunuz? 'Kürt sorunu yoktur. Kürt istilası vardır.' Bu dergide, işte bunu kapak yaptılar. Açlık grevi yapanlara 'Açlıktan geberin' diye kapak yaptılar. 'Devlet Dersimliler'den değil, Dersimliler devletten özür dilesin' diye kapak yaptılar. CHP Genel Müdürünü ve annesini aşağılayan kapak yaptılar. Merhum Said-i Nursi'yi, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu tahkir eden, orduyu darbeye çağıran, şahsımın da idamını isteyen kapaklar yaptılar. İşte bu monşer aday çıktı, bu ırkçı, faşist, kendini bilmez dergiyle poz verdi. Sanmayın ki hata yaptı. Sanmayın ki yanlışlıkla o dergiyi eline aldı. Takdiri ilahi. Zihninde, beyninde, ruhunda ne varsa, işte o dergiyi elinde tutarak, içinde olanı dışarıya aksettirdi. Şecaat arz ederken, sirkatin söyledi. Ben inanıyorum ki Diyarbakır'dan bu ırkçı adaya, bu omurgasız adaya hiç oy çıkmayacak. Ben inanıyorum ki doğu ve güneydoğu, bu ırkçı adaya gereken cevabı zaten verecek.''

- ''Biz siyasi Kürtçü değiliz''

Irkçı olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, ''Biz siyasi Kürtçü değiliz. Siyasi Türkçü de değiliz. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, Boşnağıyla bütün yaradılmışları Yaradandan ötürü seviyoruz'' dedi.

Erdoğan, ''Son zamanlarda hayret ettim. Bahçeli 'Kürt kardeşim' demeye başladı. Ey Bahçeli, sen bugüne kadar 'Kürt kardeşim' demezdin. Fakat hamdediyorum öğrenmiş. Bu siyaset insana neler yaptırıyor. Öğrendi. Çünkü biz, 'inananlar kardeştir' diyerek, hiç ayrım etmeden baştan beri 'kardeşim' dedik'' diye konuştu.

HDP'nin de cumhurbaşkanlığı için aday çıkardığını hatırlatan Erdoğan, ''Bir kere bu HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarması Türkiye'de tesis ettiğimiz demokrasi ve özgürlük ortamının en bariz göstergesidir. O da nereye gitse ona göre konuşuyor. Dün bir konuşmasını dinledim. Çok enteresan. Aslında diyor, bizim adayımız diyor, hanım olmalıydı diyor. Hanım olmalıydı diyor. Sen hanım aday çıkardın da olmaz mı dediler. Çıkarsaydın, niye çünkü orada hanımlar var. Türkiye'nin nerelerden nerelere geldiğini görüyorsunuz'' dedi.

1980 yılında Meclis'in cumhurbaşkanı seçemediğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''114 tur oylama yapıldı. Cumhurbaşkanı seçilemedi. Mardin Bağımsız Milletvekili Nurettin Yılmaz, o günlerde cumhurbaşkanı adayı oldu. Ne dediler biliyor musunuz? 'Bir Kürt cumhurbaşkanı mı olacak?' dediler. 12 Eylül darbesinden sonra Nurettin Yılmaz'ı Diyarbakır Cezaevi'ne aldılar. Cumhurbaşkanlığı adaylığını hatırlatarak günlerce ağır işkence yaptılar. Fakat daha sonra merhum Turgut Özal cumhurbaşkanı oldu. Demek olabiliyormuş.''

- ''Sen belki satılmış olabilirsin ama o anneler satılmış değil''

BDP, HDP için defalarca ''Doğu ve güneydoğunun CHP'si olmaya çalışıyor'' dediğini anımsatan Erdoğan, ''Evet bu HDP, aynen CHP gibi tek parti olmaya, tek parti zulmünü benim Kürt kardeşlerime uygulamaya çalışıyor. Farklı düşüneni sindiriyorlar, tehdit ediyorlar. Farklı yazanı, farklı söyleyeni dışlıyorlar. Milli değerleri, manevi değerleri, özellikle de bizim dini değerlerimizi her fırsatta tahkir ediyorlar.

Dağa zorla kaçırılan çocuklarının arkasından feryat eden annelere hakaret edecek kadar, onları rencide edecek kadar, insafsızlar, vicdansızlar. Anneler, evlatlar için yürekli, cesur bir eylem ortaya koyuyorlar. Peki bu HDP'nin cumhurbaşkanı adayı ne dedi? 'Bu anneler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar' dedi. Sen belki satılmış olabilirsin ama o anneler satılmış değil, bunu böyle bilesin. İşte bunların annelere bakışı bu. Bunların gençlere bakışı bu. Bunlar annelerin sadece gözyaşını sever. Bunlar gençlerin sadece kanını sever. Bunlar dirileri değil, sadece ölüleri sever. Ben Diyarbakar'ın tüm yürekli annelerini kutluyorum. Buradan o annelere birkez daha selamlarımı gönderiyorum. Sadece o anneler değil, Diyarbakır'ın, doğu, güneydoğunun, tüm Türkiye'nin annelerinin bu kan tacirlerine artık itiraz etmesi gerekiyor.''

(Sürecek)

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber