Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Mayıs 2016 - 18:28 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: “Mesele Üzüm Yemek Değil, Bağcıyı Dövmek”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Uluslararası Af Örgütü'nün "Mültecileri Karşılama" anket ve indeks çalışmasında Türkiye'nin en kötü...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: “Mesele Üzüm Yemek Değil, Bağcıyı Dövmek”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Uluslararası Af Örgütü'nün "Mültecileri Karşılama" anket ve indeks çalışmasında Türkiye'nin en kötü puan alan ülkelerden biri olarak gösterilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Malkoç yaptığı yazılı açıklamada, "Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) isimli sözde uluslararası insan hakları örgütü, 19 Mayıs 2016 tarihinde yayınladığı "Mültecileri Karşılama" anket ve indeks çalışması ile ne kadar gerçeklerden uzak ve tarafgir olduğunu ve Türkiye'ye haksızlık yaptığını bir kez daha göstermiştir. Af örgütünü bu çalışmasından dolayı şiddetle kınıyorum ve dolaşımdan kaldırmaya çağırıyorum. Bu örgüt güya 27 ülkede toplam 27 bin kişi ile mültecileri nasıl karşıladıkları ile ilgili bir anket çalışması yapmış. Bu anket çalışması sonucunda hazırladıkları endekse göre Türkiye en kötü puan alan ülkelerden birisiymiş. Yani Türkiye Çin'den, Birleşik Krallık'tan, Gana'dan, Ürdün'den mültecilere karşı daha az misafirpervermiş. Mültecilere ülkemizi, şehrimizi ve evimizi bir İngiliz, bir İspanyol, bir Çinli veya bir Yunanlı'dan daha az açıyormuşuz" ifadelerine yer verdi.

"MESELE ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK"

Malkoç, çalışmanın basın duyurusunda başka unsurlar öne çıkarılsa da endekse dikkatli bakanların Türkiye üzerine oynanan bilinçli oyunun ve yapılan haksızlığın hemen farkına varacaklarını belirterek şöyle devam etti:

"Sadece birkaç bin mülteci barındıran İspanya, Çin, Kore en misafirperver, mültecilere iyi davranan ülkeler olarak belirlenirken, tüm dünyada bulunan mülteci sayısının yarısından fazlası olan 3 milyondan fazla mülteciyi barındıran Türkiye ve Türkler olumsuz not almışlar. Bu anket çalışmasının bilimsellikten ve gerçeklerden ne kadar uzak olduğunu, 5 yılı aşkın süredir katil bir diktatörün zulmünden kaçan 3 milyonu aşkın Suriyeliye ülkemizi, mahallerimizi ve evlerimizi açtığımızı, o Suriyeliler başta olmak üzere bütün dünya biliyor. Uluslararası Af Örgütü yetkilileri bu anketi yayınlamadan önce sadece Kilis ilimizi inceleseler anketlerinin ne kadar kasıtlı olduğunu fark edeceklerdi. Ama biz biliyoruz ki mesele üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Şu anda Türkiye'nin en küçük ikinci ili olan Kilis şehir merkezinde 106 bin vatandaşımız yaşarken, 116 binden fazla Suriyeli mülteci barınmaktadır. Kilisliler eğer her şeylerini mültecilerle paylaşmasalardı bugün Kilis'te bu kadar çok mülteci mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilir miydi? Kilis'i Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterecek kadar eşi ve benzeri görülmemiş dayanışma ve yardımlaşmayı bu anketi değerlendirenler göremeyecek kadar gerçeklerden bihaber midirler? Ayrıca Türkiye'de Kilis dışında 10 ilimizde mülteci sayısı vatandaşlarımızın sayısıyla eşitlenmiş durumdadır. İlginçtir Af Örgütü anketçileri Danimarka vatandaşlarına anket uygulamamışlar. Uygulasalardı belki ülkesine giren mültecilerin değerli eşyalarına el koyan Danimarka en misafirperver ülke seçilirdi."

"ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NÜ BU TARAFLI VE KÖTÜ NİYETLİ VE TÜRKİYE'YE KARŞI HASMANE TUTUMUNU KINIYORUZ"

Mültecilerin dikenli tellerin arasında toplama kampı benzeri yerlerde aç, susuz bekleten ülkelerin misafirperver olmasını bu çalışmanın art niyetliliğini açıkça gösterdiğini belirten Malkoç, "En çok puan alan ülkelerden İngiltere'nin Middlesbrough şehrinde göçmenlerin kapıları kırmızı renge boyanarak, ırkçıların hedefi haline getirilmişlerdir. Bizim inancımıza, kültürümüze göre muhacir, "zulme uğrayıp göç eden', ensar "misafir eden" demektir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed, Medine'ye göç ettiğinde Medineliler onu ve Mekkeli kardeşlerini nasıl karşıladılarsa biz de Suriyeli kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz ve ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bizim kültürümüzde eşiği aşanın, aşıpta içeri girenin, dini, imanı, kim olduğu, nereden gelip nereye gittiği ve ne kadar kalacağı sorulmaz. Türkiye'nin bugün 3 milyonun üzerinde mülteciye yönelik yaptığı çalışmalar, kurduğu kamplar, sağladığı yemek hizmeti, ücretsiz sağlık hizmeti, çocuklarının eğitimi ve sosyal projeler, başta BM ve AB yetkilileri olmak üzere bütün dünyada övgü ile bahsedilmekte ve örnek gösterilmektedir. Ege Denizi'nde yaşanmaya devam eden ve binlerce çocuk, kadın, genç mültecinin hayatını kaybetmesine yol açan insanlık trajedisinin tek sorumlusu Af Örgütünün çalışmasında yüksek misafirperverlik puanı olan ülkeler olduğu unutulmamalıdır. İstanbul bugün ve yarın çok önemli bir "Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Zirve sonunda umarız bütün dünya Türkiye'nin yaptıklarını örnek alır ve mültecilere yardım etmek için biraz kıpırdar. Uluslararası Af Örgütü'nü bu taraflı ve kötü niyetli ve Türkiye'ye karşı hasmane tutumunu kınıyoruz ve tüm sivil toplum örgütlerimizi ve vatandaşlarımızı bu çalışmaya karşı tepki vermeye davet ediyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber