Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 12 Mayıs 2016 - 12:58 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç’tan Kılıçdaroğlu’nun Sözlerine İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz"...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç’tan Kılıçdaroğlu’nun Sözlerine İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerini değerlendirerek, "Bu kadar provokatif, tehditkar ve izandan uzak bir açıklama Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel başkanına yakışmamıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" diyerek kasıtlı bir şekilde iç savaş çığırtkanlığı yaptığını ve demokrasi ve millet iradesi karşıtlığını bütün açıklığıyla bir defa daha gösterdiğini ifade etti. Malkoç, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları her şeyden önce vatanımızı ve demokrasimizi korumak için terör örgütleri ile kahramanca mücadele eden ve bu uğurda şehit olan, gazi olan güvenlik kuvvetlerimiz için bir hakarettir. Neresinden bakarsanız bakın bu açıklama demokrasinin temel ilkeleri ve hukuk açısından tam bir faciadır. Adeta sandığa değil, silaha vurgu yapmaktadır. Halkın iradesine tehditle, tahdit koymaya çalışmaktadır. Hâlbuki ortadaki konu Türkiye'nin "hükümet biçimine" ait sivil, herkese açık bir tartışmadır. Orta yerde bir tartışma var, tamam bir siyasi mücadele de olsun ama hukuk içinde, demokrasi içinde olsun. Bu kadar provokatif, tehditkar ve izandan uzak bir açıklama Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel başkanına yakışmamıştır. Ne demek! Başkanlık sistemi için "kan dökülmesi" gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu kendini ne sanıyor? Nerede sanıyor?" dedi.

"Kendisine demokratik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu hatırlatmak gerekiyor" diyen Malkoç, "Siyasetin sermayesi güzel sözdür. Siyasetçi de hamakat ehli olmamalıdır. Demokrasilerde son sözü sandık söyler, millet söyler. Bu aziz millet hangi hükümet sistemini istiyorsa gider sandığa kullanır oyunu, siyasetçilere de sadece çıkan sonuca saygılı olmak ve gereğini yapmak düşer. Hukuki açıdan da demokrasilerde herkes her konuda konuşabilir, ancak toplumu bölecek, şiddeti çağrıştıracak, şiddeti önceleyecek bir söylem hiçbir hukuk zemininde kendine yer bulamaz" açıklamasında bulundu.

Malkoç, şunları kaydetti:

"Eskiler "Üslubu beyan, ayniyle insandır" derler. Yani insan söylediğidir. Bu üslup yüz binlerce üyesi ve milyonlarca oyu olan bir siyasi parti liderine hiç mi hiç yakışmamıştır. Ve maalesef bir iç savaş çığırtkanlığı gibi algılanmıştır. Bunu ne Türkiye ne de aziz milletimiz hak etmemektedir. Siyaset sorumluluk ve aidiyet bilinci ile yapılırsa değerli ve anlamlıdır. Siyasetçi her şeyi, herkesin anlayacağı makuliyette konuşmalı ve yapmalıdır. Makülden uzaklaşmamalıdır. CHP'nin geleceği, milletin selameti için CHP'li akil insanlara tavsiyemiz, psikolojik türbülansa girme belirtileri gösteren Sayın Kılıçdaroğlu'nu acilen tam teşekküllü bir hastanede tedavi ettirmeleridir. Siyasetin seviyesi, siyasetçinin diline ve sözüne özeni ile doğru orantılıdır. Sayın Kılıçdaroğlu bu üslubuyla Türk siyasetine değer katmamakta, değer kaybettirmektedir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber