Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Mayıs 2016 - 22:58 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarının talihsiz olduğunu belirterek, "Siyasetçinin...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarının talihsiz olduğunu belirterek, "Siyasetçinin dilinden kan damlarsa ve ağzından kan çıkarsa önce kendisine sonra partisine, milletine ve Türkiye'nin menfaatlerine zarar verir. Biz Kılıçdaroğlu'nun ıslah edilmesi gereken bir insan olduğu kanaatindeyiz" dedi.

Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni anayasanın önünde hiçbir siyasetçinin ve siyasi partinin duramayacağını ifade eden Malkoç, önünde durmaya çalışanlarında millet tarafından sandığa gömüleceğini vurguladı. Türkiye'nin birçok koldan mücadele verdiğini belirten Malkoç, "Hepimizin bildiği gibi Türkiye bir taraftan PKK terör örgütüyle diğer taraftan DAEŞ ile mücadele ediyor. İki taraftan da PYD ve Suriye" de yabancı güçlerin desteklediği terör örgütleriyle mücadele ediyor. Öbür taraftan da kalkınmasını sürdürüyor. Dünya çapındaki yatırımlarını yapıyor. Kendisini yeniliyor ve anayasası da yenilecek. Bu coğrafya önemli bir coğrafyadır. Dünya kurulduğundan beri Anadolu toprakları hep önem arz etmiştir. Asya'nın, Afrika'nın ve Avrupa'nın kesiştiği bir noktadadır. Dünyada 3 tane kritik coğrafya vardır. Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğudur. Anadolu'muz bu üçünde kesiştiği alandadır. Biz bin yıldan beri bu topraklardayız. İnşallah kıyamete kadar da devam edeceğiz" dedi.

İç siyasi tartışmaların olabileceğini dile getiren Malkoç, siyasetçilerin birbirine söylediği sözlerin zaman zaman sert olabildiğini fakat önemli olanın Türkiye'nin milli menfaatleri korumak olduğunu da kaydetti.

"YENİ ANAYASANIN ÖNÜNDE HİÇBİR SİYASİ PARTİ VE SİYASETÇİ DURAMAZ"

Cumhurbaşkanının yeni anayasa konusundaki çalışmalarını sürdürmekte olduğunu anlatan Malkoç, "Bunun için siyasetin, TBMM'nin adım atması gerekiyor. Bunu isteyen ve arzu eden parti AK Parti'dir. Onunda milletvekili 317'dir. Mutlaka diğer partilerin destek olması gerekiyor. Partili Cumhurbaşkanlığı meselesi bunun önündeki bir engel değildir. Partili Cumhurbaşkanlığını telaffuz eden arkadaşlarımız yeni anayasa talebinden vazgeçmiş değildir. Ara formül olarak düşünülebilinir. Ama Türkiye 2023 ve 2071 hedefine yürüyecekse, Cumhuriyetimizin 100. yıl döneminde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecekse, fert başına düşen milli gelirimiz 9 bin 511 dolardan 20 bin dolara ve ihracatımız 100. yılda 500 milyarda dolara çıkacaksa bu ülkenin anayasasının yenilenmesi ihtiyaç vardır. Zaten milletinde talebi yüzde 90 budur. Bunun önünde hiçbir siyasi partinin veya siyasetçinin durması mümkün değildir. Bugün önünde durmaya çalışır ama milletin yeni anayasa talebi kabarır gelir ve önünde duran siyasileri sandığa gömer" diye konuştu.

"BİR GENEL BAŞKANIN DİLİNDEN KAN ÇIKMAMALIDIR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının talihsiz olduğunu ve bir siyasetçinin söylememesi gereken sözler olduğunu vurgulayan Malkoç, "Hele de anamuhalefet Partisi Genel Başkanı'nın hiç telaffuz etmemesi gereken bir konudur. CHP anamuhalefet partisidir. 10 binlerce üyesi vardır. Milyonlarca oy almıştır. Böyle bir kitlenin başında bulunan bir genel başkanın dilinden kan çıkmamalıdır. Dilinden kan damlamamalıdır. Bu yanlış bir şeydir" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU ISLAH EDİLMESİ GEREKEN BİR İNSAN"

Siyasetçinin sermayesinin sözü olduğunu söyleyen Malkoç, "O sözü ne kadar güzel söylerse milletin ufkunu açar ve gönlünde yer edinir. Ama siyasetçinin dilinden kan damlarsa ve ağzından kan çıkarsa önce kendisine sonra partisine, milletine ve Türkiye'nin menfaatlerine zarar verir. Biz Kılıçdaroğlu'nun ıslah edilmesi gereken bir insan olduğu kanaatindeyiz. CHP'de aklı başında insanlar var. Bu sağduyulu insanlar Kılıçdaroğlu'nu alsınlar bir tam teşekküllü hastaneye getirsinler. İyi bir psikiyatri kliniği olan bir hastaneye getirsinler. Aksi taktirde partisine, kendisine ve ülkesine zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardın Malkoç, Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anayasa ve Başkanlık" konferansına katılarak katılımcılara konferans verdi. Konferansa, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber