Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Temmuz 2016 - 21:38 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Kosovalı heyetle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu ihanet şebekesinin kalkıştığı darbe girişimi başarıya ulaşmış olsaydı, medeniyet coğrafyamız...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Kosovalı heyetle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu ihanet şebekesinin kalkıştığı darbe girişimi başarıya ulaşmış olsaydı, medeniyet coğrafyamız da bu durumdan çok kötü etkilenecekti. İçe kapanmış, ekonomisi sıkıntıya düşmüş, darbe yönetimi altındaki bir Türkiye'nin ne Balkanlarda, ne Kafkaslarda, ne de Ortadoğu ve Afrika'da etkin olması mümkün değildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP (Kosova Demokratik Türk Partisi) Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkanvekili, KTDP Milletvekili Fikrim Damka, KDTP Milletvekili Müfera Şinik, Kosova Büyükelçiliği Başkatibi Gülşen Bölükbaşı'dan oluşan heyet gerçekleştirdikleri ziyarette Topçu'ya "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Görüşmeye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hakkı İlnur Çevik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe ve Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'da katıldı.

"Türkiye'nin kazanımlarını sıfırlamak istediler"

FETÖ'nün hain darbe kalkışması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu ihanet şebekesinin kalkıştığı darbe girişimi başarıya ulaşmış olsaydı, medeniyet coğrafyamız da bu durumdan çok kötü etkilenecekti. İçe kapanmış, ekonomisi sıkıntıya düşmüş, darbe yönetimi altındaki bir Türkiye'nin ne Balkanlarda, ne Kafkaslarda, ne de Ortadoğu ve Afrika'da etkin olması mümkün değildi. Ayrıca şimdiye kadar elde ettiği kazanımları da sıfırlanmış olacaktı. Medeniyet coğrafyamız tamamen küresel sömürüye açık olacaktı. Zaten bu alçak darbe girişimini Türkiye'nin medeniyet coğrafyasındaki etkinliğinden ve aktif siyasetinden bağımsız düşünemeyiz. Darbe girişimi milletimizin feraseti, cesareti, aktif sivil direnişiyle akamete uğratılarak soydaş, dindaş ve akraba topluluklarımızın da rahat bir nefes alması sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"Batıdan dirayetli duruş gelmedi"

Darbe girişimi sonrasında batının çifte standartlarına şahit olduklarını belirten Topçu, "Cılız tepkiler haricinde Batı'dan dirayetli ve samimi bir duruş ne yazık ki göremiyoruz. Bunlar demokrasi tüccarlığı yapıyorlar. Demokrasiye kalben bağlı değiller. Kendi çıkarları için her türlü terör örgütüyle, darbecilerle işbirliği içinde olabiliyorlar. Darbecilerin sivil halkı katletmesine, TBMM'yi bombalamasına canlı yayınlarda şahit olan batılılar sanki gösteri uçuşu izler gibi, olaylara gayrı ciddi yaklaşmaktadır. Bir kez daha bize bizden başka dost olmadığı ortaya çıkmıştır. Askeri darbe milletin sinesinden dönünce ekonomi darbesi planlarını uygulamaya konuldu. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının alelacele not düşürmeleri manidardır. Küresel krizin teğet geçtiği milli ekonomimiz, darbe rüzgârına da karşı da dirençlidir. Millet ile devletin kucaklaştığı, omuz omuza mücadele verdiği bir ortamda düşmanlar ekonomimize ancak rüzgârın kayadan koparacağı toz kadar zarar verebilir" diye konuştu.

"Bahçeli adeta suyun akışının yönünü değiştirmiştir"

Darbeye karşı duruşlarından dolayı muhalefet liderlerine teşekkür eden Topçu, sözlerine şöyle devam etti:

"Devletimiz ve milletimizin bağımsızlığı noktasında sivil toplum olarak bütün dünyaya müthiş bir ders verdik. Bu noktada Sayın Devlet Bahçeli'nin duruşu çok kıymetlidir. Henüz darbenin başlangıç aşamasında demokrasiden yana tavır alan Sayın Bahçeli adeta suyun akışının yönünü değiştirmiştir. Kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da sivil siyaseti önemsediğini gösterecek bir duruşla tarihe not düşmüştür. Ama en büyük kahraman demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan aziz milletimizdir. 17, 25 Aralık girişiminde yaptığımız değerlendirmelerle Türkiye'nin küresel bir operasyonla karşı karşıya olduğunu söylüyorduk. Bu saldırıların süreceğini söylüyorduk ve meselenin sadece Erdoğan değil Türkiye olduğunu belirtiyorduk. İşte 15 Temmuz'da içerdeki maşalar vasıtasıyla örtülü işgal denendi. Birinci Dünya Savaşı'nın 100. Yılından bu yana haritalar yenilenmeye çalışılıyor. Bu noktada küresel operasyonlara Kuva-i Milliye ruhu ile hareket edilmeli, geniş tabanlı uzlaşmalarla önümüzdeki süreçler yürütülmelidir."

"Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demektir"

Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova halkının desteği ve selamlarını getirdiğini söyleyerek, "Kosova -Türk dostluğu kıyamete kadar devam edecektir. Sayın Bakan ve Heyeti "Güçlü Türkiye, Güçlü Balkanlar demektir" diyerek Türkiye'nin Balkanlar için önemine vurgu yaptılar. KDTP Genel Başkanı ve Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı olarak, Kosova Halkı adına; TC Cumhurbaşkanı ve Halkın seçilmiş oyları ile Hükümet olan Binali Yıldırım Hükümetinin ve Türk halkının yanındayız. Ben bu ziyaretimle Kosova'nın ve Kosova Halkının; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, TC Hükümetinin ve Türk milletinin yanında olduğunu bizzat Sayın Yalçın Topçu'yu ziyaret ederek ifade etmek istedim. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Devletinin ve Türk milletinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber