Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Ekim 2016 - 13:48 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Tanrı Dağı’nın çocukları bu kavgayı kazanacaktır"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bağımsızlıklarının 25. Yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu'nda yaptığı konuşmasında, "Artık...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: 'Tanrı Dağı’nın çocukları bu kavgayı kazanacaktır'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bağımsızlıklarının 25. Yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu'nda yaptığı konuşmasında, "Artık Tanrı Dağı'ndan inen ataların çocukları bu küreselleşen dünyada beraber ticaret yapsınlar, kültürlerini birbirine getirip götürsünler ve bir dili konuşsunlar yani Ankara'daki bir Türk, Kazakistan'da yaşayan bir Türk, konuştuğu zaman birbirini anlasın artık. Tek alfabemiz olsun. Tek fikrimiz olsun. Tanrı Dağı'nın çocukları bu kavgayı kazanacaktır" dedi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyetinin ev sahipliğinde TİKA, Türk Keneşi, Uluslararası Türk Akademisi, TÜRKPA, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kazakistan Büyükelçiliği, TÜRKSOY Türk Tarih Kurumu ve ASEM'in destekleyici kuruluşları arasında bulunduğu "Bağımsızlıklarının 25. Yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu" gerçekleştirildi. Sempozyuma Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

"Ankara'daki bir Türk, Kazakistan'da yaşayan bir Türk, konuştuğu zaman birbirini anlasın artık"

"25'inci yıl dönümünü kutladığımız Türk dünyasının bağımsızlığı kıyamete kadar inşallah devam etsin diye diliyoruz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Tabii ki bu tür sempozyumlar, organizasyonlar bizlerin devletler olarak bir millet olarak kardeşler olarak dilde, işte, fikirde bir olmamıza vesile olsun biran evvel. Bu biran evvel gecikmeden olsun. Artık Tanrı Dağı'ndan inen ataların çocukları bu küreselleşen dünyada beraber ticaret yapsınlar, kültürlerini birbirine getirip götürsünler ve bir dili konuşsunlar yani Ankara'daki bir Türk, Kazakistan'da yaşayan bir Türk, konuştuğu zaman birbirini anlasın artık. Tek alfabemiz olsun. Tek fikrimiz olsun. Ben biliyorum ki Tanrı Dağı'ndan inenler Mezopotamya'nın çocukları ile Balkanların çocuklarıyla, Afrika'nın çocuklarıyla kucaklaştılar ve Hicaz'ın çocukları ile Hira'da bir ve beraber kardeş oldular. Şimdi yaşadığımız hadise Olimpos Dağı'nın çocukları ile Hira Dağı'nın çocukları arasındaki meseledir. Tanrı Dağı'nın çocukları bu kavgayı kazanacaktır. 15 Temmuz'da yapsalar kazanacaktır. Başka bir şeyde yapsalar kazanacaktır. Çünkü biz Tanrı Dağı'ndan inerken bir ilahi kaderle indik. Bu ilahi kaderi de anca yazan bozar."

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ise söz konusu sempozyuma ilişkin, "5 yıl önce bağımsızlıklarının 20'nci yılı sempozyumu yapmıştık. Bugün 25'inci yılı sempozyumunu yapıyoruz. Sempozyumumuzun amacı bağımsızlıklarının 25'inci yılında değerli dost ve kardeş ülke büyükelçilerinin coşkularını ve o cumhuriyetlerde yaşayan değerli kardeşlerimizin coşkularını paylaşmak ve ayrıca bu 25 yıllık süre içerisinde bir muhasebe yapabilmektir" şeklinde konuştu.

"TİKA olarak elimizden geldiğinde her anlamda iş birliği yapmaya devam ediyoruz"

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, birçok sıkıntı yaşanmasına rağmen Türk dünyasının birilik ve beraberlik içinde hareket ettiğine dikkat çekerek, "Birçok acılar sıkıntılar yaşanmasına rağmen kardeşlerimizin diğer bütün Türk dünyasındaki kardeşlerimizin güçlü bir şekilde geleceğe doğru ilerlemesi Türk vatandaşı olarak bizleri mutlu etmekte. Mümkün olduğunca bu yürüyüşü daha da attırarak devam etmek üzere TİKA olarak elimizden geldiğinde her anlamda iş birliği yapmaya devam ediyoruz. Önemli olan birlikteliklerimizdeki paylaşımlar" açıklamasında bulundu.

15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak FETÖ'ye ilişkin değerlendirmede bulunan Çam, "15 Temmuz FETÖ hareketinin de birçok ülkede çok sinsi bir şekilde acımasız bir şekilde örgütlenmeye çalıştığı ve belli alanları tutmaya çalıştığını bilerek ne olursa olsun hiçbir zaman birbirimize düşmeyecek, kırılmayacak şekilde bu sinsi oyunları da bozacak şekilde canı gönülden arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber