Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Mayıs 2018 - 01:53 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Artık 25 bakanlı kabine olmayacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerden sonraki sürece dair bilgi vererek, "Artık yeniden doğmuş gibiyiz. Artık...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Artık 25 bakanlı kabine olmayacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerden sonraki sürece dair bilgi vererek, "Artık yeniden doğmuş gibiyiz. Artık 25 bakanlı kabine olmayacak. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Parlamentodaki sayı ne olacak bunu da görmek lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk mitingine Erzurum'da başlayacağını hatırlatan Erdoğan, "Bu kampanyanın ilk mitinginin çok çok farklı olacağını hissediyorum. Kendimi Erzurum'da Dadaşlarla beraber hissediyorum. Yarın kampanyamızın beyannamesini açıklamak suretiyle ne var ne yok bekleyen halkıma anlatacağız. Bu süre içinde de 31 miting gerçekleştireceğiz. Nerşet Ertaş'ın "Aşk ile koşan yorulmaz" sözü var ya biz de aşkla koşuyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, ramazan ayının başından beridir sürekli bir koşuşturmaca içinde olduğunun ve ailesiyle birlikte iftar yamadığının belirtilmesi üzerine, "İftarı yapamazsak Sahuru yapacağız. Dün akşam Bağlum'daydım. İki gariple beraber olduk, onlarla beraber iftar yaptık. Biz orada iftar yaparken etraf kuşatılıyor. Biz yola revan olunca da tüm vatandaş yolda. Çok bereketli bir akşam yaşadık. Onların o gözlerindeki muhabbeti görmek, zaten bizim gibi bir siyasetçinin seçim kampanyasının en güzel yanı bu. Böyle olursa yorulmazsın. Tüm yorgunlunu alıyor sana başka bir enerji veriyor. Benim fakir evi geleneğin Belediye Başkanlığı döneminde başladı devam da edecek, güzel oluyor" ifadelerini kullandı.

Milletvekili listesinin hazırlanması sürecine ilişkin soruyu cevaplayan Erdoğan, "Bundan önceki yıllarda çok daha farklı bir fırsat buluyorduk bu liste işi için. Fakat bunu erkene almak, İngileltere, Bosna-Hersek ziyaretleri, bir de İslam İşbirliği Zirvesi bunları takip etmemi bir yere kadar engelledi. Uykusuz da kalsak işi takip ettik. İki önemi komisyon oluşturduk. Bir bizim bir alt komisyonumuz oluşturuldu. Alt komisyonlarda bizim MKYK üyelerimiz MYK'dan üyelerimiz, vekil arkadaşlarımızdan oluşan heyet çalışma yaptı. Bu komisyon çalışmasıyla müracaat edenlerin hepsi oradan geçti. Arkadaşlarımız olumlu not verdiyseler, üst komisyona benim başında olduğum komisyona geldi. Bu komisyonda da Binali Bey, Seçim İşerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan arkadaşım Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve alt komisyonda bu işin sorumlusu arkadaşlarımız bu çalışmaya katıldı. Beraberce üst komisyon çalışmasını yürüttük. Nihai kararı verdikten sonra hayırlı olsun dedik" ifadelerini kullandı.

Seçilen aday listesi içinde FETÖ, PKK, DEAŞ terör örgütlerinden sızmaların olmaması için ince eleyip sık dokuduklarının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşin GBT'si denebilecek çalışmaları yaptık. Burada bir FETÖ mensubunun, bir PKK'lınnın, bir DEAŞ'lının olmaması gerekir. Tüm bunlara rağmen sızmalar da olabilir. 7 bini aşkın müracaat oldu. 600 adayın olduğu listemize giremeyen kişiler, eğer samimiyetle gönül verdilerse, kardeşlik atmosferi içinde 24 Haziran'a kadar süreçte çalışacaklar. AK Parti sıradan bir parti değil. Burası bir davadır. Buna gönül veren, her emeği de verecek. Ben onları kardeşim olarak görüyorum onlar da eğer gerek Genel Başkanları olarak, gerek Cumhurbaşkanları olarak bakıyorlarsa beraber yürüyeceğiz."

"Artık 25 bakanlı kabine olmayacak"

Yeniden doğuş sürecinde olduklarını ve yeni kurulacak kabinede farklılıklar olacağını ifade eden Erdoğan, "Buradaki durum farklı olacak. Artık yeniden doğmuş gibiyiz. Artık 25 bakanlı kabine olmayacak. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Parlamentodaki sayı ne olacak bunu da görmek lazım. Parlamentodaki sayının size güç katması lazım" dedi.

AK Parti olarak 20 yıllık bir tecrübenin ardından yola devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, sıfırdan yola çıkmadıklarını ve Türkiye'yi tanıdıklarını, sorunlarını bildiklerini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalınan noktadan devam edeceğiz. Başkanlık sistemine geçişle atacağımız adımları hızlandıracak ve bürokratik oligarşinin ayağımızdaki prangalarını rahatlıkla atacağız. Bizim bi özelliğimiz var, biz ne dediysek yaptık. İcraatlarımız ortada, şimdi birileri "Şunu yapacağız, bunu yapacağız" diyor. Senin yapacağını ben nerden bileyim. Burada yapmış olanlar var. Millet bizden icraat bekliyor. Mesafeyi hızlı alacağız."

AK Parti iktidarları döneminde yapılan icraatlara değinen Erdoğan, "Biz 16 yıl içinde Avrasya Tüneli'ni, Marmaray'ı yaptık, bitmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, körfezin yıllardır çilesini bitirdik, köprüyü yaptık. Bunlarla ırağı yakın ettik" açıklamasında bulundu.

"Atatürk Havalimanı'nın olduğu yere millet bahçesi yapacağız"

Seçim beyannamesine ilişkin detayların sorulması üzerine Erdoğan, "Bizler bugüne kadar nasıl eldik. Neleri yaptık, neleri yapamadık bunların hepsini bu beyanname içinde göreceğiz. Bizim somut yapacaklarımız neler olacak. Bir ipucu vereyim bunu kimseden duymamışsınızdır. Biz çevreciyiz, bugüne kadar biz diktiğimiz milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kurulacak. Konya'da Konya Stadı vardı. Eski stadın yerine millet bahçesi, Eskişehir'in eski stadının olduğu yere millet bahçesi kuracağız. Aynı şekilde İstanbul ,en büyük müjde bu. Belki acele ettim ama söylemem lazım. İnşallah Atatürk Havalimanı'nın olduğu yere millet bahçesi yapacağız. 29 Ekim'de İstanbul'daki o dünyanın sayılı havalimanı açacağız ama mevcut Atatürk Havalimanında da millet bahçesi olsun istiyoruz. Burayla ilgili animasyon çalışmaları bir taraftan yürüyor. Burayı 29 Ekim'deki açılışla birlikte çalışmalar başlayacak. Aynı şekilde Ankara "Da eski statların yeni statlara dönüşmesiyle birlikle elimize geçen alanları bu yönde kullanacağız" ifadelerini kaydetti.

"Onların kendi iç meseleleri onlarla ilgili. El alemin derdi bizi mi gerdi"

Erdoğan, CHP'nin aday listesi üzerinden yürütülen Muharrem İnce'ye yakın isimlerin tasfiye edildiği tartışmalarının sorulması üzerine, "Benim bu olayı değerlendirmeme gerek yok. Biz kendi işimize bakalım. Onların kendi iç meseleleri onlarla ilgili. El alemin derdi bizi mi gerdi" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber