Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Ağustos 2017 - 17:53 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaçayı projesini imzaladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi içinde yer alan Hazine'ye ait arazilerin proje esaslı mülkiyet satışına izin veren kararnamenin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaçayı projesini imzaladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi içinde yer alan Hazine'ye ait arazilerin proje esaslı mülkiyet satışına izin veren kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını müjdeledi. Türel, "Boğaçayı Projemize Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla artık nihai nokta kondu. Hayırlı olsun" dedi.

Başkan Menderes Türel, Elmalı'da Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliği ile yapılan Fethiye Caddesi'nin açılışını yaptı. Alt yapısı ASAT tarafından gerçekleştirilen yolun açılışında Elmalılılara seslenen Başkan Türel, "Bu güzel caddeyi Ümit Öztekin başkanımızla sizlerin hizmetine sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sinerji diye bir kavram var. Sinerji 2 kere 2 eşittir 25 demektir. 4 demek değildir. İşte biz Elmalı'da sinerjide örnek bir uygulamayla Ümit başkanımızla 2 kere 2'yi 25 yapıyoruz. Bu caddenin alt yapısını ASAT yaptı. Üstünü de Ümit Başkan. Asfaltını da kurduğumuz asfalt plentinden elde etti" dedi.

Türkiye'de ilk defa bir ilçede Büyükşehir Kanunu ile birlikte asfalt plenti kurduklarını belirten Türel, "Elmalı'nın içinde bir asfalt plentinin olması bu hizmetlerin çok daha kolaylaştırılmasını sağlıyor. Elmalı'nın beldelerine de köylerine önemli asfalt hizmeti götürüyoruz. Türkiye'de ilk defa Büyükşehir Belediyesi bir toptancı hali ilçe belediyesine Elmalı Belediyesi'ne devretti. Şimdi ne oluyor? Hizmet çok daha etkili. Hızlı ve verimli oluyor. Elmalı'da kültür merkezinden otogar çalışmasına kadar birçok projemiz hızla devam ediyor" diye konuştu.

Elmalı'ya 100 milyonluk yatırım

2013 yılında Özel İdare döneminde Antalya'nın tüm ilçelerindeki köylere yapılan yatırım miktarının 10 milyon lira olduğunu hatırlatan Başkan Türel, şunları kaydetti: "Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Elmalı'ya biz 3 senede 100 milyon TL'lik yatırım ve projeyi kazandırmışız. Nereden Nereye? Türkiye kalkınıyor, Türkiye gelişiyor. Elmalı güzelleşiyor. Bunların hepsi sizlerin sayesinde. Bu eserlerin, bu hizmetlerin sahipleri sizlersiniz. Sizlerin duaları destekleri olmasaydı, bizleri güvenerek göreve getirmeseydiniz belki hala bu hizmetleri bekliyor olacaktı."

Şampiyonlar Ligine çıkma arifesindeyiz

Başkan Menderes Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler, Türkiye'yi uzaktan kumandayla yönetmeye alışmış olanlar, şimdi kendilerine bir tek hedef seçti. Artık Yeni Türkiye var, öyle uzaktan kumanda ile bizi yönetmek mazide kaldı. Bunu başaramayacaklarını gördükleri için bu ülkenin başındaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Parti hükümetlerini, AK Partili belediyeleri nasıl uzaklaştırırız bunun derdine tasasına düştüler. Önce bunu bir yargı darbesi ile yapmaya çalıştılar 17-25 Aralık'ta beceremediler. Ondan önce 3 tane ağaç, kesilme değil söküldü diye bir çevre eylemini halk hareketine dönüştürüp AK Parti iktidarına darbe vurmaya çalıştılar, yine beceremediler. Ondan sonra milletin almış olduğu tanklarla, toplarla, tüfeklerle, uçaklarla bir hain çete bir grup şerefsiz bu millete silah sıktı, acaba Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Partiyi bu ülkenin başından götürür müyüz diye ama şimdi cezalarını çekiyorlar. İnşallah en güzel şekilde de çekmeye devam edecekler. Amaç ne? Amaç bu ülkenin kalkınmasını önlemek. Artık Türkiye şampiyonlar ligine çıkmanın arifesinde. Şu an play off'tayız final maçlarını oynuyoruz. En büyük final 2019'da. Milletimiz 2019'daki finali en güzel şekilde oynadıktan sonra Türkiye şampiyonlar liginde kimsenin bileğini bükemeyeceği bir ülke olacaktır. Çok çalışmamız lazım; çünkü artık seçimleri kazanmak yetmiyor. Yüzde 51 almak zorundayız. Türkiye'nin geleceği AK Parti'nin başarısıyla eş zamanlı. Çocuklarımıza iyi bir ülke bırakmak istiyorsak birlikte çalışmamız lazım. Hep birlikte sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız."

" Antalya'nın amelesi olmaktan şeref duyuyorum"

Antalya'nın Elmalı'nın amelesi olarak çalışmaktan şeref duyduğunu vurgulayan Başkan Türel, "Geçen hafta iki gün boyunca bakanlıklarda bir Başbakan Yardımcısı, 3 bakan 4'de genel müdürlerle görüşmek suretiyle Antalya'nın projeleri için Büyükşehir Belediyesi evrak memurluğu görevini ifa ettim. Elimde dosya ile bakanlara genel müdürlere dosya gezdiriyordum. Benim içim şereftir. Bizden önceki belediye başkanı çıktı zamanında "Ben ne gidecekmişim Ankara'ya onların ayağına, benim ayağıma gelsinler" dedi. Biz şeref duyarız. Kim için gidiyorum ya sizin için gidiyorum. Büyüklük Allah'a mahsustur" ifadelerini kullandı.

Boğaçayı müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu gayretlerin Antalya'ya hizmet olarak döndüğünü belirterek, muhteşem proje olarak adlandırılan Boğaçayı Projesi'nin içinde yer alan Hazine'ye ait arazilerin, Maliye Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından proje esaslı mülkiyet satışına izin veren kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam imzalandığını da müjdeledi. Türel, "Boğaçayı Projemize Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla artık nihai nokta kondu. Hayırlı olsun. Nasıl oldu? Biz evrak evrak, masa masa dolaştık. Bakanlarımız, Başbakan Yardımcımız önce imzaladı ve nihai imzayı Sayın Cumhurbaşkanımız koydu. Bu hizmetler azimle gayretle sizin destekleri ile oldu" dedi.Söz konusu mülkiyet satışları Boğaçayı Projesi'nin finansmanında kullanılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaçayı projesini imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaçayı projesini imzaladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber