Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 08 Ekim 2016 - 15:18 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunlar palavra’ diyenler aldandı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de dev projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Yapılamaz denilenler yapıldı. "Bunlar palavra" diyenler aldandı....

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunlar palavra’ diyenler aldandı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de dev projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Yapılamaz denilenler yapıldı. "Bunlar palavra" diyenler aldandı. Bunlar hayata geçirildi" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından Kazlıçeşme-Göztepe hattında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen ve inşaat çalışmaları Yapı Merkezi ve SK E&C ortaklığı tarafından yapılmakta olan Avrasya Tüneli Projesi'nde heyecanla beklenen "ilk otomobil yolculuğu" gerçekleşti.

20 Aralık'ta hizmete açılması için çalışmaların 7 gün 24 saat kesintisiz olarak ve büyük bir heyecanla yürütüldüğü Avrasya Tüneli'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'dan ve Avrupa tünelden otomobille geçti.

"Bunlar palavra" diyenler aldandı"

"Türkiye'nin tarihi projelerinden birinin daha son testini yaptık" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "İnşallah açılışını milletim ile birlikte 20 Aralık'ta yapacağız. 14 yıl içinde ulaşım sektöründe tarihi adımları attık. Olmaz denilenler hamdolsun oldu. Yapılamaz denilenler yapıldı. "Bunlar palavra" diyenler aldandı. Bunlar hayata geçirildi. Biz dedik ki çok çalışıp gayret edeceğiz ve milletimizin beklentilerini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda Türkiye'nin iyi bir noktaya geldiğini belirterek, "Marmaray geçen sayısını sayın Başbakan 150 milyon olarak ifade etti. Bugün itibariyle sayın bakanım 156 milyon olduğunu söyledi. Bu raylı sistem idi. Şimdi lastikli sisteme geçiyoruz. Arkamızda görüyorsunuz. Az önce bir test yapalım dedik. Asya'dan Avrupa'ya aracımızla gittik döndük. İnşallah açılışını yapacağız. Hızla devam eden ve kısaltılmış bir süreç. Burada Türk Kore işbirliği ile. İnşaat ve işletme süresi bir arada olmak kaydıyla 30 yıl 6 ay. Şu andan itibaren 20 Aralık'tan itibaren 26 yıl bu firmalar burayı işletecek ve yap-işlet-devret sistemiyle daha sona devletimize burası bırakılacak. Bu mantık aslında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet olarak devletin işletilmesinde bir bütçe yapma anlayışının, bir çeşitliliğin nasıl olacağını, hazırdan mı yoksa yeni yeni bütçe tasarımlarıyla mı olacak bunları biz 14 yılda ülkemizde gösterdik. Bu tabii bizim yatırımlarımıza hız kazandırdı. Hele hele ulaşım üstyapısında uzun yıllar ulaştırma bakanım olarak Binali Yıldırım kardeşimle bunları başarılı şekilde yürüttük. Şimdi de başbakan olarak sayın Yıldırım ile bunları başarılı şekilde sürdüreceğiz" dedi.

"Kanalistanbul projesinin yakın zamanda ihalesi yapılacak"

Yatırımların sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bununla kalmadık. Avrasya tüneli bu işin bir adımı oluyor fakat bizim için önemli adımlar. 2018 başında biliyorsunuz havalimanını birinci etabını açacağız. 90 milyon yolcu kapasiteli kısmı açmış olacağız. Tamamı bitince 200 milyona çıkacak bir adım olacak. O da hızla devam ediyor. Bir başka adım o da Kanalistanbul projesini yakın zamanda ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmay'a bağlayan bir kanal olması nedeniyle çok önemli. Bir diğer adım olarak bu projenin bedeli önem arzediyor. 1 milyar 250 milyon dolar. Burada artık her şey hız kazandığı için bizi ayrıca mutlu ediyor. Bütün bu tüneller birbirine bağlanıyor. Bir taraftan Yenikapı'ya ulaşmamız, Yenikapı'ya Taksim'den gelenlerin metro sistemiyle Anadolu'yu yakasına geçmeleri. Bunlar çok önemli" dedi.

"Yılda 160 milyon TL yakıt tasarrufu sağlayacağız"

Yapılan projelerin yakıt tasarrufunu da beraberinde getirdiğini ifade eden Erdoğan, "Artık ağır vasıtalar hepsi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiyor. Dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yük alma durumu kalmadı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde zaten böyle bir yük yok. Şimdi burasının da 26 Aralık itibariyle hayata geçmesiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün otomobil yükü de ciddi manada azalacaktır. Bunun bize kazandıracağı başka şeyler de var. En önemlisi yıllık buradaki yakıt tasarrufu çok önemli. Bu yakıt tasarrufu mesafenin bu denli kısalması sebebiyle yılda 160 milyon TL yakıt tasarrufu sağlayacağız. Bununla birlikte bizim akaryakıt teminindeki sıkıntımızı büyük ölçüde aşmış olacağız. Zaman tasarrufu sağlayacak bize. Her türlü güvenlik önleminin düşünüldüğü 100 yıllık bu projeyle artık havalar sisliymiş, deniz dalgalıymış endişesi taşımayacağız. İster Marmaray'ı, ister Avrasya Tüneli'ni kullan. Ciddi manadan trafik sıkışıklığının olmaması hasabiyle bu tünellerin çıkışındaki özellikle buradaki hassasiyete çok önem veriliyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz, 2023 vizyonumuzla hedefe yürüdüğümüz modern Türkiye'nin geleceğinde sizleri el ele, omuz omuza olacağız. Özellikle 15 Temmuz akşamı bize o alçaklığı yaşatanlara gereken cevabı gerektiği yerde bütün milletime inanarak söylüyorum. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara da inanıyorum millet olarak en güzel cevabı her yerde veriyorsunuz, vermeye devam edeceksiniz. 20 Aralık'ta açılışı yaparken inşallah bir arada olacağız."

"Dünyada bugüne kadar yapılmış en derin denizaltı geçişi"

Başbakan Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada, İstanbul'a yapılan projeleri hatırlatarak, "Dünyada bugüne kadar yapılmış en derin denizaltı geçişi. İnşallah kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımız uğurlu elleriyle açılışını gerçekleştireceğiz ve hizmete alacağız. Başbakanlık döneminden İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözmek üzere verdiğiniz talimatlar birer birer yerine geliyor. Önce Marmaray'ı hizmete aldık. Bugüne kadar 150 milyon yolcuyu aşmış durumdayız. Daha sonra İstanbul ve Ankara dünya şehri Osmanlı'nın başkenti İstanbul'u birleştiren hızlı tren projesini yine hükümetlerimiz döneminde başladık ve hizmete aldık. Boğaza 3'üncü inciyi Yavuz Sultan Selim'i taktık. İstanbul şehir içindeki kamyon, TIR, otobüs gibi ağır araçların Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmasının önünü açtık. Trafiği önemli ölçüde rahatlattık. Yedi tepeli İstanbul'a bu eserler yetmez. Yedi tepeli İstanbul'a tam 7 eserimiz var. Bunların devamında Osmangazi Köprüsü ile İstanbul'u Bursa'ya, Balıkesir'e, Yalova'ya, İzmir'e bağladık ve birinci bölümünü hizmete aldık" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber