Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Estonya'da askeri törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves tarafından askeri törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Estonya'da askeri törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves sebebi ile askeri törenle karşılandı. 

Erdoğan, Estonya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında mevkidaşı Ilves ile bir araya geldi.

Estonya Cumhurbaşkanı Ilves, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı sarayında resmi askeri törenle karşıladı. İki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının peşinden Estonya bayrağını selamlayan Erdoğan ile Ilves, askeri merasim mangasını denetleyerek selamlamalarının peşinden heyetlerini birbirine tanıttı. Cumhurbaşkanlığı sarayının ikinci katına çıkarken Ilves ve eşi, Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan'a sarayın geri bahçesinde olan tarihsel müze binasını göstererek yapı meselesi için kısa bir bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan, sarayın ikinci katında iki memleket bayraklarının önünde haysiyet defterini imzaladı. Ilves ile Erdoğan çifti daha sonra, gazetecilere poz verdi. 

Erdoğan, haysiyet defterine ' Cumhurbaşkanı şekilde Estonya'ya yaptığım bu ilk ziyaretin ülkelerimiz arasındaki köklü arkadaşlık ilişkilerini daha da güçlendirmesi temennisi eşliğindeEston halkını en kalbi duygularımla selamlıyorum' ifadelerini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ilves, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin peşinden müşterek matbuat toplantısı düzenleyecek. Erdoğan'a görüşmelerinde AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik ediyor.    

 
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber