Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:39 Solingen’deki hayatını kaybeden aile kundaklanan evlerinin önünde anıldı21:39 İftar vaktinde husumetlisinin iş yerine ateş etti21:38 Galatasaray, Antalyaspor kampını tamamladı21:38 Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı21:37 Koruyucu aileler ve çocukları iftarda buluştu21:37 CHP Genel Başkanı Özel, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”
Sami Er
Siyaset 23 Haziran 2016 - 23:33 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanaat Önderleri İle İftarda Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar yemeğinde bir araya geldiği Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kanaat önderlerinden terörün ve destekçilerinin gerçek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanaat Önderleri İle İftarda Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar yemeğinde bir araya geldiği Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kanaat önderlerinden terörün ve destekçilerinin gerçek yüzünü bölge halkına ve yırt dışındaki irtibatlı oldukları kişi ve kurum temsilcilerine anlatmalarını istedi. Dokunulmazlıklarla ilgili düzenleme sonrasında teröre destek verenlerle ilgili harekete geçildiğini kaydeden Erdoğan, belediyelerle ilgili düzenlemenin Meclis kapanmadan hayata geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen kanaat önderleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde iftar yemeğinde bir araya geldi. Beştepe'deki iftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan kanaat önderlerinin ağırlandığı iftara söz konusu bölgelerdeki STK temsilcilerinin ve akademisyenler ve İhsan Arslan, Zeki Ergezen ve Salih Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı eski milletvekillerinin de davet edildikleri belirtildi.

"ÜÇ TEHLİKEYE DİKKAT; MEZHEPÇİLİK, IRKÇILIK VE TERÖR"

"Allah'tan isimleri ve amaçları ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin eylemlerinden, belasından ülkemizi ve milletimizi korumasını niyaz ediyorum" diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah'ın etnik köken, inanç istismarı yapanları, dış güçler adına taşeronluk yapanları ıslah etmesini diledi. Erdoğan, "Şu mübarek günlerde kan döken, can alan hiç kimsenin bu milletle, bu topraklarla en küçük bir bağı olamaz. Aynı şekilde hemen yanı başımızdaki Suriye'de ramazan ayında kan akıtanlar, yalnızca Müslümanların değil, topyekun insanlığın düşmanıdır" dedi.

Üç tehlikeye dikkat edilmesi gerektiğini yineleyen Erdoğan, "Bir, mezhepçilik. Bizim dinimizde mezhep ayrımı olamaz. Mezhepler bizim dinimiz değildir, sadece bir yoldur. İkincisi, ırkçılık. Rabbimizin, dinimizin men ettiği bir tehlike. Ne Arap'ın Arap olmayana, ne Arap olmayanın Arap'a üstünlüğü yoktur, üstünlük takva iledir. Buradaki hassasiyetimize de dikkat edeceğiz. Biz Kürt, Türk, Çerkez, Gürcü, Laz, Abaza, Arnavut'u ile velhasıl bu ülkede 79 milyon yaratılanı yaratandan ötürü sevenler topluluğu olarak, bir millet olarak birbirimizi seviyoruz. Üçüncüsü, terör. Bu iki yanlışa düşüldüğünde arkadan gelen terördür. Biz terörün karşısında dik durmaya devam edeceğiz. Asla teröre taviz veremeyiz ve teröristler kadar bizler gururla olmazsak, onurlu olmazsak, onların karşısına dikilmezsek bu ülkede büyük bir kırılma olur" diye konuştu.

"KİM DER Kİ, BU COĞRAFYADA ASİMİLASYON İZİ VARDIR, VALLAHİ İFTİRA EDİYORDUR"

Terör operasyonlarının kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, "Devletin görevini can güvenliğini, mal güvenliğini sağlamaktır. Namus güvenliği, neslin güvenliği, bunların hepsi devletin görevidir. Bu görevi yerine getirmek için bütün imkanlarımızla seferber olduk. Milletin huzurunu tesis etmek bizim asli görevimizdir. Yaşadığımız coğrafya, özellikle terör olaylarının yoğun olduğu bölgeler, bin 400 yıldır semalarından ezan sesinin eksik olmadığı İslam beldeleridir. Bu bölgelerde benim Kürt kardeşlerim, özellikle İslam medeniyetinin oralardaki yılmaz savunucuları olmuşlardır. Onlar kendi içinden Selahaddini Eyyubi'yi çıkartmışlardır. Bunu bir kenara koymak mümkün değildir. Selehaddini Eyyubi'nin nerelere, ne inançla dayandığı hepimizin malumudur. Kars'tan İzmir'e, Trabzon'dan Diyarbakır'a kadar tüm Anadolu, hangi meşrepten olursak olalım hepimizin bin yıldır kardeşçe yaşadığı, korumak için bedelini hep birlikte ödediği topraklardır." diyerek, vatan topraklarının birliğine ve bütünlüğüne yönelik ciddi tehditler olduğunu belirtti.

Millet olarak bin yıllık kardeşliği bozmayı amaçlayan bir oyun oynandığına dikkat çeken Erdoğan, "Bu coğrafyada yaklaşık bin yıldır, bilhassa son 600 yıldır hep aynı devletin çatısı altında yaşadık. Hiçbir ötekileştirmeye, asimilasyona, ayrımcılığa maruz kalmadan yüzlerce yıl boyunca inancımızı, kültürümüzü koruyarak aynı medeniyet çınarının altında hayatımızı birlikte sürdürdük. Bu uzun tarihi birlikteliğimizi bozmaya çalışanlar kimi zaman doğudan, kimi zaman batıdan, kimi zaman kuzeyden pek çok saldırıya, hücuma uğradık. Hepsine karşı da sesimiz sesimize, terimiz terimize, kanımız kanımıza karıyarak birlikte mücadele ettik. Böyle bir kader birlikteliği ile bugünlere geldik. Kim der ki, bu coğrafyada sömürgecilik izi vardır, vallahi yalan söylüyorlar. Kim der ki, bu coğrafyada asimilasyon izi vardır, vallahi iftira ediyordur. Kim der ki, bu coğrafyada ötekileştirme, ikinci sınıf insan veya vatandaş muamelesi yapma ayıbı vardır, vallahi bühtandır. Sorunlar, sıkıntılar elbette yaşanmıştır, hem de her dönemde yaşanmıştır. Ama bunların hiçbiri münhasıran bir kökene, bir meşrebe yönelik olmamıştır. Farklı dönemlerde, farklı sebeplerle ülkenin her köşesinde hemen kökenden her meşrepten insanlar sıkıntıya düşmüştür, dönem değişmiş sıkıntıların sebepleri ve muhatapları da değişmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde dikensiz gül bahçesi misali bir devlet yönetimine rastlayamazsınız. Tüm eksikliklerine ve hatalarına rağmen bu topraklarda hep birlikte kurduğumuz Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti coğrafyamızdaki en güçlü, en huzurlu devletlerdir" şeklinde konuştu.

"BİR GÜN BU TERÖR BUMERANG GİBİ DÖNER ONLARI DA BULUR"

Almanya, Fransa ve Amerika'da yaşanan terör saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, "Dünya farklı bir geleceğe doğru bir arayışın içinde yürüyor. Terörü savunmak mümkün mü? Ama hep şunu özellikle söyledik, teröre karşı amansız bir mücadele sürdüren Türkiye'ye sessiz kalanlar şunu bilmelidir dedik, bir gün bu terör bumerang gibi döner onları da bulur dedik, işte buyurun, daha da bulur. Sen eğer teröristlere yataklık yaparsan, teröristleri vermen gereken yere vermezsen, onların cezalarını vermez aksine onlara yataklık yaparsan, mali destek verirsen, onların paçavralarını AB binasının duvarlarına asmaya kalkarsan bilesin ki bunlar iyi günlerindir daha beter günlerin gelecektir. Biz damdan düştük, bunlar bunu görmedi. Son 14 yıldır geçmişte sancıları çekilen sorunların büyük ölçüde ortadan kaldırıldığı, demokrasinin, hak ve özgürlük standartlarının yükseltildiği bir ülkede yaşıyoruz. Hep birlikte ülkemize sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

"BUGÜNLER ONLARIN İYİ GÜNLERİ, BUNLARIN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Terör örgütlerinin ne bu ülkeyi ne de bu bölgeyi daha iyiye, daha güzele kavuşturmak gibi bir amaçlarının olmadığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çoğunuz Güneydoğu bölgemizde yaşıyorsunuz, şu belediye hizmetlerinden memnun musunuz, altyapısından, üst yapısından memnun musunuz? Bunların derdi başka. Ben belediye başkanlığından geldim, çöp dağlarının hakim olduğu bir İstanbul'u devralmıştım, hava kirliliğinin hakim olduğu, alt yapısı tamamen felç bir İstanbul devralmıştım. Şimdi Güneydoğu'ya gittiğim zaman Güneydoğu çok daha berbat. Onların benim Kürt kardeşimin temiz bir şehirde yaşamasını istemiyor ki. Öyle bir derdi yok bunların. Onlar eline geçen parayı "ben Kandil'e nasıl ulaştırırım" bunun gayreti içindeler. Bugünler onların iyi günleri, bunların bedelini ödeyecekler. Devlet bütün bunların arkasını takip ederek bunlara gerekli olan bedeli ödetecektir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sen terör örgütlerine çeşitli hilelerle gönderemezsin. Örgütlerin tüm derdi Türkiye'yi zayıflatarak, Türkiye'nin kendi vatandaşlarına ve dünyadaki tüm mazlumlara sahip çıkmasını, destek vermesini engellemektedir. Dünyada tüm gücünü zulümden, çatışmadan, savaştan, kandan alan karanlık bir ittifak vardır. Bu karanlığın gerisinde yüz yıllardır süren gizli açık sömürgecilik düzeni vardır. İnsani ve iktisadi kölelik vardır. Bu ittifakın emrine girerek ülkemizi ve bölgemizi bu güçlerin taşeronluğu altında yönetmek isteyenler, topraklarımızı kurtarmak değil sömürge haline getirmek, insanları köleleştirmek peşindeler. Suriye'de ister DAEŞ olsun, ister PYD, YPG, ister rejim hiç fark etmiyor, hangi bölgede hakimiyet sağlarlarsa sağlasınlar hepsinin aynı senaryoyu uyguladığını görüyoruz. İnsanların ellerinde avuçlarında ne varsa el koyuyorlar. Bununla yetinmiyor namuslarına tasallut ediyorlar, ardından baskı ile sindirme ile yurtlarından ettikleri insanların yerlerine kendi taraftarlarını yerleştiriyorlar, karşı çıkanları katlediyorlar, bunun adı zulümdür. İpleri aynı güçlerin elinde olan bu terör örgütleri "tavşana kaç, tazıya tut diyeceğimiz" basit bir oyunla coğrafyamızı kana bulamayı sürdürüyorlar. Biz aynı senaryonun ülkemizde oynanmasına izin mi vereceğiz? DAEŞ içindeki yabancı teröristleri, bunların hangi ülkelerden geldiklerini sizlerde biliyorsunuz. Peki PKK ve PYD içindeki yabancı teröristleri biliyor musunuz? Çatışmalarda öne sürdükleri cahil gençler ölürken, bu işleri organize eden, araç gereç sağlayan, kaynak sağlayan, strateji belirleyen, hatta zaman zaman çakışmalara giren o yabancıların ne işi var oralarda. Batının değişik ülkelerinden gelenleri görüyorsunuz değil mi? Terör örgütünün güdümündeki partinin mensupları ülkemizde olduklarından daha fazla yurt dışında geziyorlar. Ülkemizde yaptıkları görüşmelerin kat kat fazlasını yurt dışında yapıyorlar. Mesele bu ülkenin meselesiyle sizin dışarıda ne işiniz var. Bir süredir terör örgütü de güdümündeki parti de bölgedeki hadiseleri uluslararası platformlara taşıyabilmek için uğraşıyor. Cizre ile ilgili bir kitapçık hazırlamışlar, utanmadan, arlanmadan, sıkılmadan devletin ilçeyi yakıp yıktığını, sivil vatandaşları öldürdüğünü öne sürüyorlar. Bölücü terör örgütü Cizre'de, Nusaybin'de, Yüksekova'da ve diğer ilçelerde suçüstü yakalanmıştır. Örgüt bu ilçelerde vatandaşlarımıza zulüm ederken, evlerini yıkarken, mallarını gasp ederken, çocuklarını ellerinden alırken devletin müdahalesi ile karşılaşmıştır. Olay bu kadar açıktır. Bunlar akıl almaz bir yüzsüzlük, ahlaksızlık ve haysiyetsizlikle kendi yedikleri haltları devlete mal ederek üste çıkmaya çalışıyorlar. Ziya Paşa'nın dediği gibi "siz herkesi kör, alemi sersem mi sanırsınız." Yanınıza aldığınız ve aynı projenin birer aktörü olmanın ötesinde karşılıkları bulunmayan kuruluşlarla milleti de dünyayı da kandırabileceğinizi mi sanıyorsunuz, o günler geride kaldı. Artık terör örgütüne ve uzantılarına karşı topyekun bir mücadele yürütüyoruz. Elinde silahı olan karşısında güvenlik güçlerimizi bulacak. Silahı ile can alanın arkasında duran siyasetçi, belediye başkanı, STK mensubu karşısında idari birimlerimizi, savcılarımızı, hakimlerimizi bulacak. Yurt dışında aynı yalanları pazarlamayı çalışanlar karşısında diplomatlarımızı, STK'larımızı bulacak. Hiçbir alan boş bırakılmayacak, hiçbir yalan gerçeğin ışığından kaçırılmayacak."

"NAMUSLULAR NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMAZSA VAY HALİMİZE"

Şuanda 11 ilçe ve 1 ilde operasyonlar neticesinde ortaya çıkan tablonun bu hali ile kalmayacağını belirten ve ilgili bakanların tüm ilçelerde alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirtti. Erdoğan, "Buraları Temmuz'un başından sonraki dönemle mukayese edilemeyecek bir güzelliğe kavuşturacaklar. Atık su kanallarından yağmur suyu, içme suyu kanallarına varıncaya kadar bu bölgelerde her türlü adım atılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu alanlarda yaptığı çalışmalar, TOKİ'nin yaptığı çalışmalarla yoğun bir şekilde oluşturulacak rezerv alanları dahil, buralardaki vatandaşlarımız isterlerse TOKİ'nin konutlarında yer alabilecekler, isterse kira bedellerini devlet kendilerine ödemek suretiyle kendileri eski yerlerinde oturmak istiyorlarsa oradaki inşaatların bitişini bekleyecek ve daha sonra kendi yerlerinde oturabilecekler. Ondan sonra televizyonların ekranlarında şunu göreceksiniz "böyleydi, böyle oldu." bunu yapacağız. Sizden de beklentimiz var, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan kanaat önderlerine seslenerek, "Sizler buraların kanaat önderlerisiniz, sizin duruşunuz birçok şeyi değiştirir. Namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa vay halimize. Bunu yapacağınıza inanıyorum. Bölgede yaşanan hadiseler sadece devletin, hükümetin değil, bölge halkı başta olmak üzere milletimizin tamamının meselesidir. Bu sıkıntıların çözümü için herkesin görev alması, elini taşın altına koyması gerekiyor. İşler sadece devlete havale edildiği zaman gecikebiliyor, istenildiği gibi yürüyemeyebiliyor. Devlet kendi yapacağı işleri elbette kendisi yürütecek, asıl kılcal damarlara, iç dokulara, derinlere sizler nüfuz edeceksiniz. Van depremini yaşadık. Özellikle o dönemde Başbakan Yardımcısı olarak koordinatörlük görevi Beşir Bey'deydi. O bölgede depreme yönelik yaptığımız yatırım eski para ile 6-7 katrilyonu buldu. Yeni şehirler kurduk orada. Az önce bir kardeşim Erciş'ten bahsetti, kusura bakma vebali sizde. Erciş'e girerken orada Van gölüne nazır, göl demeyelim, deniz diyelim, yapılan konutlar oraya bambaşka güzellik getirdi. Edremit'e geliyorsunuz, Edremit'ten baktığın zaman Van denizine başka bir güzellik görüyorsun. Hastaneleri, şehir içindeki düzenlemeleri ile başka güzelliğe kavuştu oralar. 1,5 senede 17 bin konut inşa edildi. Bu irade Güneydoğu'yu rahatlıkla çözer, devletimizin bu iradesi var. Sizler her yerdesiniz, sizler milletin ta kendisisiniz. Siz her yerde hakkı ve hakikati anlatırsanız ne örgütün ne de güdümündeki yapıların yalanları karşılık bulamayacak kendi ellerine yüzlerine bulaşacaktır. Bir dönem örgütün ve kurduğu paralel yapıların bölge insanı ve sizler üzerinde ciddi baskılar oluşturduğunu biliyorum. Bu dönem geride kaldı. Devlet meseleyi kimsenin burnu kanamadan çözsün diye her türlü çabayı göstermeye gayret ediyor" diye konuştu.

"ELLERİ KOLLARI SİLAHLA, BOMBA İLE DOLU OLARAK KARŞINIZA DİKİLEN KİŞİLERLE MUSAFA YAPMAK ELİNİZİ UZATAMAZSINIZ"

Terörle mücadele şehitlerin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Şuanda yaklaşık 600 civarında şehidimiz var, 8 bin civarında etkisiz hale getirilen terörist var." açıklamasında bulunduktan sonra tek millet, tek devlet ve tek bayrak vurgusu yaptı. Erdoğan, "79 milyon tek milletiz. Kürt, Türk, Laz, Çerkez hep beraber tek millet olarak yürüyeceğiz. Türk Türklüğü ile Kürt Kürtlüğü ile övünsün. Kürt'ün Türk'e, Türk'ün Kürt'e üstünlüğü yok. Hepsi takva ile. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Bizim et ve tırnak gibi olduğumuzu unutmayacağız. Tek bayrak, bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi. İkinci bir alternatif tanımıyoruz. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır." Aksi taktirde olmaz, 780 bin kilometrekare ile bu ülke dek vatandır. Tek devlet, devlet içinde devlet asla. Çıkarmışlar bir paralel devlet, ne paralel devleti, böyle bir şey söz konusu olamaz. Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu örgüte silah bıraktırmak için çalışması gerekenlerin kendileri ellerine silah almışlar. Elleri kolları silahla, bomba ile dolu olarak karşınıza dikilen kişilerle musafa yapmak elinizi uzatamazsınız. Onlara anladıkları dilden konuşmak gerekirdi, öyle yaptık. Güvenlik güçlerimizin operasyonları sırasında masum insanlarımızın zarar görmemesi için kendi hayatları pahasına ne kadar titiz davrandığını iyi biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

"BELEDİYELERLE İLGİLİ DÜZENLEMEYİ DE MECLİS KAPANMADAN ÇIKARTMIŞ OLACAĞIZ"

Kanaat önderlerinden iki konuda yardım istediğini belirten ve örgütün ve uzantılarının gerçek yüzünü millete ve bölge halkına sürekli anlatmalarını isteyen Erdoğan, "Sizler sadece kendiniz değilsiniz, sizler binleri, on binleri temsil ediyorsunuz. Öyleyse temsilcisi olduğunuz kardeşlerinize bunu anlatmanız gerekir. Bunların ellerindeki belediyelerin ne yaptıklarını anlatmama gerek kalmıyor. Biz halka hizmeti hakka hizmet kabul ettik, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu unutmadık. Kim hangi yanlışı yaparsa yaptık onunla hukuk devleti sınırları içinde mücadele edilmesi gerekiyor ve bunu yapacağız. Devlet olarak bu istismarların önüne geçmek için gereken yasal düzenlemeleri çıkartmaya başladık. Dokunulmazlıkları kaldırdık. Ne diyordu terör örgütünün arkasında olduğu parti, "getirilin dokunulmazlıkları kaldıralım." Peki şimdi niye kaçmaya başladınız? Çünkü bu bir suçluluğun ifadesidir. Arabasının arkasında terör örgütüne silah taşıyanlar bu ülkede milletvekili olamaz. Tabutlarda silah taşıyanlar bu ülkede milletvekili olamaz. Sözde mezarlarda yargı ofisleri kuranlar bu ülkede samimi olamaz. Örgütün emrine girmiş olan siyasetçi görünüşlü elemanları çok yakında yargının önüne çıkacak, hesabı verecekler. Belediyelerle ilgili düzenlemeyi de Meclis kapanmadan çıkartmış olacağız. Bunun ardından belediyelerin de örgütün birer şubesi gibi çalışmalarının önüne geçmiş olacağız. Diğer hususlarda da benzer tedbirleri alıyoruz, alacağız. Bu gelişmelerin üzerinizdeki baskının ortadan kalkmasına sağlayacağına, görüşlerinizi rahatça ifade etmenize, çalışmalarınızı rahatça sürdürmenize imkan vereceğine inanıyorum. Sizlerden ikinci ricam şudur, bölgede yaşanan olayların gerçek yüzünü yurt dışında irtibatta olduğunuz, yurt dışından gelerek sizinle irtibata geçen ve sizin bizzat irtibata geçeceğiniz kişilere, kurum temsilcilerine aktarmanızdır. Biz devlet olarak bunu yapıyoruz ama benzer bilgileri bölge halkının temsilcilerinin vermesi etki derecesini artıracaktır. Bu konuda sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. İnşallah terörün son bulduğu, huzurun ve refahın hakim olduğu yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Sizlere görüş, düşünce ve taleplerinizi yazacağınız bir form dağıtıldı. Bir çok zarfları az önce topladık. Bu formda ifade edeceğiniz hususları arkadaşlarımız yakından takip edecekler. Burada bulunan bakan ve bürokrat arkadaşlarımızla ilgili olanlar hemen şimdi kendilerine aktarılacak. Diğer konularda muhataplarına en kısa sürede ulaştırılacak ve değerlendirilmeleri sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber