Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Ekim 2014 - 11:33 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonya ve Estonya'yı kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan başkent Riga'daki resmi temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya'da

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya ve Estonya'yı kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan başkent Riga'daki resmi temaslarına başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan, Belediye Meydanı'nda yer sektör ve Cumhurbaşkanlığı geçici ikametgahı şekilde uygulanan tarihsel 'House of Blackheads' binasına gelişlerinde, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ve eşi Dace Seisuma sebebi ile karşılandı. 

İki yurt ulusal marşlarının çalınmasıyla başlayan resmi karşılama töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Letonya Cumhurbaşkanı Berzins merasim kıtasını selamladı. 

Törene, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı. 

Törenin peşinden tarihsel binaya geçen Erdoğan, Berzins ve eşleri iki yurt bayraklarının önünde fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan, itibar defterini imzaladı. Erdoğan, itibar defterine, cumhurbaşkanı şekilde arkadaş ve müttefik Letonya'ya yaptığı bu ziyaretin, iki yurt arasındaki ilişkiler ve işbirliğinin daha da güçlenmesini sağlayacağına inandığını yazdı. 

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin peşinden Erdoğan ve Berzins, müşterek matbuat toplantısı yapacak. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber