Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 25 Mayıs 2015 - 18:32 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: New York Times haddini bileceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SETA tarafından düzenlenen "Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Türkiye İçin Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri" Paneli'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: New York Times haddini bileceksin

Panelde katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; "New York Times yine edep dışı bir yazıyla Erdoğan'ın Türkiyesi'nde diye bir haber yapmış. Sen bir gazetesin, haddini bileceksin" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Siyaset kurumunun itibarı bizden önce yerlerde sürünüyordu. Biz bununla boğuşarak bir süreç geçirdik. Biz 12 yıl boyunca devlet ile millet arasındaki bağı güçlendirdik. Duruş dik durmak çok önemli, Başkanlık sisteminin özelliğinde de ben bunu görüyorum.

Şimdi bazıları Türkiye'den 1 milyar dolar ister hale geldi. Bu bizim duruşumuzla ilgili bir durum. O dik duruşu sağlamak suretiyle birilerine de buradan prim çıkmaz.

Bu milletin gerçek sahibini hep küçümsediler. Bizim iktidarımız milletin iktidarıdır. Bu yüzden bu kadar saldırı ve direnişle karşılaştık. 

Mesela New York Times yine edep dışı bir yazıyla Erdoğan'ın Türkiyesi'nde diye bir haber yapmış. Sen bir gazetesin, haddini bileceksin. Biz millet ile devlet arasındaki bağı güçlendirdikçe darbecilerin ve vesayetçilerin gücü azaldı bundan rahatsız oluyorlar. Türkiye'de de bazı basın yayın organları özellikle batı destekli olanlar bunu yapıyor.

Bu tarihi değişimle menfaat şebekelerini yıkıp, yeni Türkiye'nin önünü açmış olacağız.

Türkiye bu talebiyle bir alt lige inmeye değil, bir üst lige çıkmanın hamlesini işaret ediyor. Bizim kendi ihtiyaçlarımıza, kendi birikimimize uygun şekilde Türk tipi başkanlık sistemine geçebilecek potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum.

Başkanlık sistemine karşı çıkmak adına Türkiye'nin istikrarına, yükselişine karşı çıkıyorlar.

Başkanlık sistemine karşı çıkmak adına istikrarı feda edecek kadar gözlerini karartmış kesimler var.

Bunların başkanlık sistemine karşı çıkmaları demokrasiye bağlılıklarından değil, darbecilere olan aşklarındandır.

Türkiye için başkanlık sistemi ısrarımızın en başta gelme sebebi istikrar ve güven ikliminin kalıcı olmasını istediğimizden kaynaklanıyor.

Biz Türkiye tekrar eski günlerini yaşamasın diye başkanlık sistemini istiyoruz.

Türkiye'yi koalisyon günlerine döndürmek isteyenler başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar. Biz Türkiye tekrar eski günlerini yaşamasın diye başkanlık sistemini istiyoruz.

Dikatatörlük sistemi ile başkanlık sistemini karıştırıyorlar, milletin seçtiği başkandan diktatör olmaz.

Vatandaş yeni Türkiye'yi istiyor, eskiye ilgi yok. Bizim millet olarak genlerimizden gelen sistem başkanlık sistemidir.

Başkanlık sistemine tabular sistemi olarak bakmıyorum. Böyle bir derdimiz, sıkıntımız yok, milletimiz için başkanlık sistemine evet diyoruz.

Başkanlık sisteminde %50+1 oy ile seçilmesi lazım.

Her seçimde kaybeden ama sürekli koltuğunda oturan liderler var. Siyaseti bu ülkeyi yönetme adına değil oturdukları koltuktan pay alma adına yapıyorlar.

Başarısızlığı milletin gözününü içine bakarak söylüyorlar, Türkiye'de artık bu popülist siyaset anlayışına son vermeliyiz.

Biz millet olarak kabiliyetçi, ırkçı değiliz; bizde ayrım yok herkesi yarandandan ötürü sevmek var.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber