Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Siyaset 31 Temmuz 2016 - 03:23 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üst akıl Fetullah Gülen değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazıları bu üst aklın Fetullah Gülen olduğunu söylüyor. Öyle akıllı değil o, öyle bir durum söz konusu değil....

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Üst akıl Fetullah Gülen değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazıları bu üst aklın Fetullah Gülen olduğunu söylüyor. Öyle akıllı değil o, öyle bir durum söz konusu değil. O tam bir maşa, onun üstünde bir üst akıl var. Onu Amerika'ya götürenler, buradan yargıdan onu çıkarıp kaçıranlar, şimdi bunların bu dönemde ortaya çıkacağına ben inanıyorum ve oradaki bu çalışmalar bir kenara konulamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, FETÖ ile mücadele sürecine destek veren siyasi partilere teşekkür ederek, "Ayın 24'ünde de yaptığımız bir toplantı vardı, gerek iktidar partisi, gerek ana muhalefet, gerekse MHP ile bu toplantıyı yaptık. Dün akşam da ifade ettiğim gibi tüm bu sürece destek veren siyasi partilerimizin hepsine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Ama özellikle parlamento içinde ana muhalefet ve MHP ile şu anda şu olayı ben sadece darbe girişimiyle sonuçlandırmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

"Türkiye bir terör ülkesi olamaz, bu milleti kimse bölemez"

FETÖ ile mücadele sürerken bir taraftan da bölücü terör örgüyle mücadelenin de süreceğini kaydeden Erdoğan, "Dün 8 şehit verdik. Şimdi bu terör eylemlerini bir kenara koyabilir miyiz, bunu yok farz edebilir miyiz? Bizim şu anda darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadeleye bir taraftan da aynı şekilde şu anda terörle mücadelede devam etmemiz lazım. Burada hem darbe hem terörle mücadelede bizim bir ve beraber olmamız lazım. Bu konuda ben inanıyorum ki gerek CHP gerekse MHP, iktidar partisiyle beraber hareket edeceklerdir. Çünkü onların da terörle mücadele konusunda hassasiyetlerini biliyorum. O günkü görüşmede de zaten bunlar açıkça ortaya kondu. Çünkü Türkiye bir terör ülkesi olamaz, bu milleti kimse bölemez, buna muktedir olamayacaklar" diye konuştu.

"Demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü Yenikapı'da taçlandıralım"

15 Temmuz'dan beridir süren "Demokrasi Nöbeti'nin İstanbul'da yapılacak olan geniş kapsamlı bir organizasyonla taçlandırılmasını istediğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu süreç çok önem arz ediyor. Bu akşam Sayın Başbakan ile de görüşecektim, şöyle bir teklifim var, "Biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü Yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım, taçlandıralım" diyorum. Orada bütün silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesi, mehterimiz ve bu sürece katkıda bulunan sanatçılarımız, sporcularımızla bir arada olalım. Millet bir arada olsun. Tüm siyasi partilerimizin bütün lider kadrolarını da davet edelim, onlarla bir arada olalım ve böylece tüm Türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim. Normalleşme sürecinin hızlanması da ülkemiz için çok önemli."

"Üst akıl Fetullah Gülen değil"

Yaptığı konuşmada Fetullah Gülen'i yönlendiren bir üst akıl olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Bunun siyasi ayağı vardır, yoktur, onu tartışırsak doğru olmaz. Ama biliyorsunuz Türkiye siyasetinde birçok adım atıldı. Ama hepsinde bir üst akıl olduğunu bilmemiz lazım. Şimdi bazıları bu üst aklın Fetullah Gülen olduğunu söylüyor. Öyle akıllı değil o. Öyle bir durum söz konusu değil, o tam bir maşa, onun üstünde bir üst akıl var. Onu Amerika'ya götürenler, buradan, yargıdan onu çıkarıp kaçıranlar, şimdi bunların bu dönemde ortaya çıkacağına ben inanıyorum ve oradaki bu çalışmalar bir kenara konulamaz. Biz kendimize göre bazı şeyleri düşünmüyor değiliz. Ben inanıyorum ki sizler de medya dünyasının düşünenleri, köşe yazarları olarak, sizler de bir kanaat edinmişsinizdir, sizlerde de bu kanaatler vardır ama bir üst akıl var, bunu bilmemiz lazım ve bu üst akıl bunu kullanırken, Türkiye'de bu işin askeri ayağı var, tamam. Ticari ayağı var, tamam. Hepsi şu anda yargılanıyor malum, kuruluşlarıyla, dernekleriyle vesaire, eğitimde çok ciddi adımlar attılar. Şimdi bunların hepsi ne oldu, toplandı, toplanıyor. Süratle dağılımları yapıldı, yapılıyor. Ama bunların tek başına siyasi ayakları yoktu, o siyasi ayak noktasında bir adım attılar ama onda başarılı olamadılar. O hesap farklıydı. İçeri girmek suretiyle başaramadılar. Bizim de içimize girdiler ama tabii sayıları çok cüziydi. Ne oldu? Malum süreç içerisinde hemen 17-25, kaçıp gittiler, burada değiller. Ama başka adımlar attılar, diğer siyasi partilere destek verdiler, bunları yaptılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunu yaptılar. Ama daha sonra "artık" dediler, "Biz içeriden bu işi yaptık, yaptık yapamadığımız takdirde kendi oluşumumuzu sağlayalım'. Son iki saldırıya geldiler ki işte şimdi şu olay, şu darbe girişimi artık onların ben inanıyorum ki bu gücünü de yok etti" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber