Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 27 Mayıs 2016 - 17:13 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Fahri Doktora Unvanı

Ahi Evran Üniversitesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Fahri Doktora Unvanı

Ahi Evran Üniversitesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi.

Fahri doktora töreninde konuşan Rektör Vatan Karakaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar önce Davos Zirvesinde sergilediği asil duruşun bastırılmış duygulara öncü olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra üniversitenin bütün bölümlerinde ahilik felsefesinin zorunlu ders olarak okutulması gerektiğini de ifade eden Rektör Karakaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a neden fahri doktora unvanı verildiğini şöyle açıkladı:

"Ahi Evran Üniversitesi Senatasu tarafından alınan karar gereğince, yurtlarından sürgün edilen ve çeşitli nedenlerle mazlum olanlar için gösterilen çaba ve katıldığı ortamlarda adalet ve merhamet duygularını savunarak insanlığa olan katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oluslararası alanda fahri doktora diploması verilmesi uygun görülmüştür".

Kürsüye Rektör Vatan Karakaya tarafından çağrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıların ayakta alkışlamaları sonrası fahri doktora diplomasını aldı.

TABELA ÜNİVERSİTESİ OLACAK DİYORLARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl önce Ahi Evran Üniversitesi açıldığında, buranın tabela üniversitesi olacağını iddia edenlere şöyle yanıt verdi:

"Üniversitemiz başarısı ile göz dolduruyor. Ülkemizde ki üniversite sayını arttırmak istediğimizde garip şeylerle karşı karşıya kalmıştık. Öğrencilerimizin İstanbul'a Ankara'ya ulaşmasında sıkıntı çekebileceğini düşünüyorduk. Biz öğrencinin ayağına üniversite ve akademisyeni götürdük. Milletle hiç bir bağı olmayan ve kısır dünyaları dışına çıkamayan çevreler yeni kurulan üniversitelerin tabela üniversitesi dışına çıkamayacağını iddia etti. Bizler de öyle olmadığını gösterdik. En büyük yatırım Ahi Evran Üniversitesi, 20 bin öğrencisi ile birlikte buradaki ticari hayatı hareketlendiren bir yapı var. Burası artık bir çekim alanı haline geldi. Bulunduğu şehrin kalkıması için görev üstlenmeyen bir üniversite kuruluş gayesini tam anlamı ile yerine getirmiyordur. Şehrine faydası olmayan üniversitenin vatanına da faydası olmaz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber