Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kocaeli Üniversitesi’nde Fahri Doktora Unvanı Verildi

Kocaeli Üniversitesi'nde Fahri Doktora Tevcih Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kocaeli Üniversitesi’nde Fahri Doktora Unvanı Verildi

Kocaeli Üniversitesi'nde Fahri Doktora Tevcih Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin bekası için hayatlarını feda eden her şehidimiz, bizim bu topraklarımızdaki ebedi varlığımızı tescilleyen bir mühürdür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Fahri Doktora Tevcih Töreni'ne katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, Başbakan Yardımcıları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a verilecek olan Fahri Doktora Unvanı hakkında çıkartılan senato kararını okudu. Rektör Hülagü'nün konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fahri Doktora Unvanı takdim edildi.

ÇUKURCA'DAKİ HAİN SALDIRI

Fahri Doktora cübbesini giymesinin ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sözlerimin hemen başında Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı üs bölgesini hedef alan saldırıda şehit olan 6 askerimiz ile helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 2 pilotumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin bekası için hayatlarını feda eden her şehidimiz, bizim bu topraklarımızdaki ebedi varlığımızı tescilleyen bir mühürdür. Ülkemizde belki şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak ama Allah'ın izniyle hiçbir saldırı, hiçbir bozguncu senaryo amacına ulaşamayacaktır. Malazgirt'ten beri bu toprakları bize vatan kılmak için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyorum" dedi.

Kendisine verilen fahri doktora unvanı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kocaeli Üniversitesi tarafından şahsıma tebliğ edilen bu anlamlı doktora unvanı için sayın rektöre ve üniversite senatosuna teşekkür ediyorum. İnşallah birkaç hafta sonra 2015-2016 akademik yılını tamamlamış olacağız. Ben bu salondakiler başta olmak üzere üniversite eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Sizler ilkokul sıraları ile başlayan uzun ve zorlu bir eğitim sürecini artık geride bırakıyorsunuz. Şüphesiz bazılarınız eğitim basamaklarını çıkmaya devam edecek. Bunun yanında önemli bir kısmınız iş ve meslek hayatına atılarak yeni bir kulvarda yol alacaksınız. Tüm mezunlarımıza bu ülkeye ve millete hayırlı evlatlar olmaları yolunda Allah'tan muvaffakıyetler diliyorum. Sizlerin başarısında emeği ve katkısı olan ailelerinizi ve hocalarınızı tebrik ediyorum. Kocaeli Üniversitesi'nin 24 yıllık geçmişi milletimizin zorluklar ve imkansızlıklar karşısındaki direncinin, mücadele azminin, adeta bir sembolü gibidir. Kocaeli Üniversitesi kuruluşundan sadece 7 yıl sonra çok büyük bir felakete maruz kaldı. 1999 Marmara depreminde maddi varlığının yüzde 75'lik bir kısmını kaybetti. Buna rağmen üniversitemiz kendini toparladı ve 1999-2000 akademik yılına 1 ay gecikme ile başladı. Bu felaketin ardından sadece 4 yıl içerisinde üniversitemiz modern bir kampüs ile eğitimini sürdürmeye devam etti. İnşallah 3 milyon metrekare alanda kurulacak bilişim vadisi ile Kocaeli sadece sanayinin değil teknolojinin de merkezi olacak. Bu merkezin altyapı çalışmaları tamamlandı. İnşallah 55 bin metrekarelik üst yapı inşaatı da tamamlanacak ve tesis yıl sonuna kadar hizmete girecek. Başarı elinizdeki imkanların büyüklüğü ile ölçülebilecek bir şey değildir. Hayatın her alanında başarının anahtarı sıkıntılar, zorluklar, yokluklar karşısında yılmadan hedefleriniz doğrultusunda yürümeyi göze almaktır. Bahanelere sarılarak, mazeret üreterek başarı yakalanamaz. Bu kolay olanıdır. Asıl mesele ümitsizliğe kapılmadan sorumlulukları en iyi şekilde yapmak ve zoru kolay kılabilecek bir iradeye sahip olmaktır. Tüm öğrencilerimizin bu bilinçle hayata yaklaşacaklarına da inanıyorum" diye konuştu.

"Ülkemizin son 14 yılı, bu anlattıklarımın adeta bir özeti, bir izdüşümü gibidir" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye 14 yılda hangi başarılara imza attıysa, hangi projesini hayata geçirdiyse, emin olun önüne çıkan bir çok engeli aşarak yapmıştır. Ülke sorumluluğunu omuzladığımız ilk günden itibaren biz şu gerçeğin farkındaydık; Yükümüz ağır işimiz çok. Vesayet odaklarının boş durmayacaklarının, demokrasinin yerleşmesi, milli iradenin hakim kılınması için yapılanları sabote edeceklerinin farkındaydık. Aynı şekilde Türkiye'nin güçlenmesinin, iddia sahibi olmasının uluslararası güç odaklarını rahatsız edeceğini de biliyorduk. İradesini başka ülkelere teslim edenler, 79 milyonluk Türkiye gemisini batırmaktan bir an olsun çekinmezler. Bunu 14 yıllık başbakanlık, cumhurbaşkanlığı dönemimde de yaşayarak gördüm" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kocaeli Üniversitesi’nde Fahri Doktora Unvanı Verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kocaeli Üniversitesi’nde Fahri Doktora Unvanı Verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kocaeli Üniversitesi’nde Fahri Doktora Unvanı Verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kocaeli Üniversitesi’nde Fahri Doktora Unvanı Verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber