Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 11 Eylül 2016 - 11:13 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız....

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK'nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Değerli vatandaşlarım; Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bu mübarek bayramın, milletimiz, İslam Âlemi ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, kurtuluşumuza vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Bu bayrama, pek çok meselenin sebep olduğu buruklukların yanı sıra, meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmüş olmanın sevinciyle giriyoruz. Biliyorsunuz, daha iki ay önce, 15 Temmuz gecesi, tarihimizde görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Asker elbisesi giymiş teröristler, milletimizin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine milletimize çevirdiler. Ülkemiz o gece, hem bir darbe girişimine, hem büyük bir terör eylemine, hem de gizli bir işgal teşebbüsüne maruz kaldı. Milletimiz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'yi ele geçirme girişimini, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı vücudunu siper ederek, dünyada eşine ender rastlanır bir kahramanlıkla engelledi. Tarihe altın harflerle kazınacağına inandığım bu mücadelenin bedeli 241 şehit, 2 bin 194 yaralı oldu. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Türkiye için, 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahının da o derece aydınlık doğduğunu belirten Erdoğan, "Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha dinamiktir. Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7'den 70'e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye'yi bulacaklardır. Bunun en müşahhas örneğini, 7 Ağustos'ta Yenikapı Mitinginde gördük. Milletimiz, her kesimden, her görüşten, her düşünceden insanıyla, o gün o meydanda tüm dünyaya mesajını verdi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, 2023 hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla yoluna devam ettiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz, bizden sonraki nesillere, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmaktır. Türkiye olarak sadece Fetullahçı Terör Örgütüne karşı mücadele etmiyoruz. Bölücü terör örgütü PKK ve dinimizi istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAİŞ gibi kanlı yapılarla da mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Görünüşte rakip gibi gözüken bu örgütler, aslında Türkiye'ye karşı birlikte hareket ediyorlar. PKK terör örgütünün, 15 Temmuz'dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin Suriye operasyonunu sekteye uğratma amacı taşıdığı açık olan bu eylemler, örgütün ağır kayıplar vermesine rağmen devam ediyor. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizi yakıyor, ama şundan emin olunuz ki, askerimizin, polisimizin, korucularımızın dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmedi, gitmiyor. PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını verme pahasına yürüttüğü bu kanlı eylemlerinde kesin bir başarısızlığa uğramıştır.Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmaktadır. Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK'nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur" açıklamasında bulundu.

"PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD-YPG'yi de aynı akıbet bekliyor"

"PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD-YPG'yi de aynı akıbet bekliyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye'de bitirmek, hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz. Gerek Fırat Kalkanı Harekatında, gerek terörle mücadele operasyonlarında görev alan güvenlik güçlerimizin tamamına başarılar diliyorum. Hepsinin gazası mübarek olsun. Değerli vatandaşlarım; bayramlar, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının en üst düzeyde idrak edildiği günlerdir. Büyüklerimizi ziyaret ederek, küçükleri sevindirerek, gönülleri kazanarak bu mübarek günleri, manevi önemine uygun şekilde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bu vesileyle mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren kardeşlerimin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Allah'tan diliyorum."

Erdoğan'dan vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda rica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Son olarak, sizlerden bir ricam var. Lütfen, bayram ziyaretlerine gidişlerinizde ve dönüşlerinizde trafik kurallarına, her zaman olduğundan çok daha fazla riayet edin. Maalesef ülkemizde, her bayramda, trafik kazalarında pek çok ailenin ocağına ateş düşüyor. Ailelerimize ve milletimize derin acılar yaşatacak kazalara sebep olacak ihlallerden, hep birlikte kaçınmalıyız. Unutmayınız, yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır, ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur. Bu duygularla mübarek Kurban Bayramınızı bir kez daha tekrar tebrik ediyorum. Şu anda beni takip eden sizlerle ve milletimizle birlikte, tüm Müslümanlara, tüm insanlığa Rabbimden huzur, esenlik ve sağlık diliyorum. Kalın sağlıcakla."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber