Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa'da (2)

"Türkiye hiçbir karşılık beklemeden sığınmacılara yaptığı yardımlarla dünyanın en büyük cömert ülkesidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa'da (2)

ŞANLIURFA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bütün uluslararası yardım kuruluşlarıyla dünya bu insanlık sınavını kaybetmiştir'' dedi.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin 2013 yılında bütçesinin önemli bir kısmını ülkedeki misafirlerine ayırdığını belirtti.

Türkiye'nin dünyanın neresinde olursa olsun her mağdura el uzatmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, açılışı yapılan kampın bunun en somut örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Erdoğan, dünyanın en modern kamplarından birisinin Suruç'ta açıldığına değinerek, başta AFAD olmak üzere tesisin faaliyete geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdoğan, sığınmacıların savaş yükünün hafifletilebilmesi için yoğun çaba gösterildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Din adına terör estirenlerin, insanları yurtlarından eden hesapların dinde yeri yoktur, insanlık vicdanında yeri yoktur. Dünya'da insan hakları örgütlerinin sınıfta kaldığı, çocuk haklarının hükümsüz kaldığı Ortadoğu'da bu çadır kent insanlık vahasıdır. Suriye'de 5'inci yılına giren savaşta 300 bin insan ölmüş 7 milyon insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır. 17 bin çocuk hayatını kaybetmiş 375 binden fazla çocuk yaralanmış 19 bin çocuk ise en az bir organını kaybetmiştir. Benzer şekilde Gazze’de 490 katledilirken 300 bin çocuk yaralanmıştır. Türkiye hiçbir karşılık beklemeden sığınmacılara yaptığı yardımlarla dünyanın en büyük cömert ülkesidir."

- "Dünya insanlık sınavını kaybetti"

Dünya'daki bir çok ülkenin Suriye savaşında duyarsız kaldığını vurgulayan Erdoğan, Avrupa'nın yalnızca 130 bin Suriyeli'ye kapısını açtığını söyledi.

Erdoğan, Avrupa'nın çok kültürlülük sıfatını hak etmediğine dikkati çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tavırla çok kültürlülük sıfatını hak eder mi dersiniz üzgünüm... Bütün uluslararası yardım kuruluşlarıyla dünya bu insanlık sınavını kaybetmiştir. Gösterişli halkla ilişkiler taklitleri, bu değer yoksunluğunu asla örtmemektedir. Türkiye gerçek bir yardımseverlik ruhunu devam ettirmektedir. Bütün bu yapılanlar, önce insanlık adınadır ama aynı zamanda aynı kültür coğrafyasında halka halka geliştirdiğimiz kültürel dostluklarında göstergesidir. Uzak değil bundan bir asır önce aynı devletin çatısı altında Kürt, Çerkez, Arap, Roman , Arnavut kardeşlerimize vefa borcumuzdur.

Bu büyük insanlık hareketinin Hz. İbrahim’in şehrinde vücut bulması ayrıca manidardır. Suruç çadır kampı bu yönüyle bir Halil-ül Rahman sofrasıdır. Mayasında ekmeğini mazlumlarla paylaşma ruhu bulunan milletimiz Halil İbrahim bereketine sahiptir. Burada devletimizin bu yolda yüce bir gönüllülükle bütün sivil toplum kuruluşlarına ve milletimize teşekkür ediyorum. Ülke çapında köylerden kentlere kadar her yerde ekmeğinizi paylaştınız, onlara kol kanat gerdiniz."

Türkiye'nin misafirperverliğinin diğer dünya ülkelerine de örnek olmasını beklediklerini dile getiren Erdoğan, sığınmacıların ağırlandığı süreçte aynı zamanda Türk Kürt kardeşliğinin de pekişeceğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin tek amacının yurtlarını terk edip kendisine sığınan kardeşlerinin yüküne omuz vermek olduğunu ifade etti.

(Sürecek)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber