Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa'da (3)

"Bugünler kardeşliğimizi pekiştirecek, kültürel ortaklıklarımızı daha da güçlendirecektir, yaşasın Türk, Kürt, Arap kardeşliği yaşasın halkların kardeşliği"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa'da (3)

ŞANLIURFA (AA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bugünler kardeşliğimizi pekiştirecek, kültürel ortaklıklarımızı daha da güçlendirecektir, yaşasın Türk, Kürt, Arap kardeşliği yaşasın halkların kardeşliği" dedi.

Erdoğan konuşmasında, Türkiye'de en fazla sığınmacının ağırlandığı Şanlıurfa'da dünya insanlığına ders verildiğine inandığını söyledi.

Türk topraklarında tarih boyunca birlikte yaşamanın mayasının var olduğunu hatırlatan Erdoğan, sığınmacı kadınları ülkelerine birer meslek kazandırılarak uğurlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Erdoğan, sığınmacıların kendi ülkelerinde ve sıcak yuvalarında olma arzusu içerisinde olduğunu bildiğini ancak bu arzunun şuanda gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Dünyanın mazlum ve zalimlerin birlikte yaşamak zorunda olduğu geçici bir yer olduğunu dile getiren Erdoğan, bu süreçte herkesin elinden geleni yaptıktan sonra sabır ve dua etmesi gerektiğini anlattı.

Erdoğan, Suriye'de, Irak'da, Filistin'de ve insanlığın dirilişine yeniden ihtiyaç duyulan bütün coğrafyalarda çatışmaların bir an önce durmasının en büyük arzusu olduğunu aktardı.

Bu insanlık dayanışmasının dünyaya örnek olduğunu aktaran Erdoğan, bunun için güçlü siyasal iradeye, devletimize bütün enerjisiyle hiç durmadan çalışan kuruluşlara teşekkür etti. 

Erdoğan, savaş sürecinin ardından Türkiye'nin misafirperverliğinin unutulamayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Savaşın içerisinden çıkıp gelen çocuklar, uzanan yardım eliyle, şiddet dolu dünyada güvenli limanların da olduğunu görme imkanına kavuşmuşlar. Bugünler geçip gittiğinde sığınmacıların Türkiye'de gördükleri insani muamele eminim ki hafızalarında hiç silinmeyecektir. Çadır kent sakinlerine seslenmek istiyorum, sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin emanetlerisiniz. Bugünler kardeşliğimizi pekiştirecek, kültürel ortaklıklarımızı daha da güçlendirecektir, yaşasın Türk, Kürt, Arap kardeşliği yaşasın halkların kardeşliği."

Erdoğan, Kürtçe tamamladığı konuşmasının ardından iki çadırı ziyaret ederek, burada kalan sığınmacılarla sohbet etti.

Yakından ilgilendiği çocuklara hediye dağıtan Erdoğan, sığınmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan'ın konuşması, tercüman aracılığıyla Kürtçeye çevrildi. 

Erdoğan, basına kapalı olarak Suriyeli Kürtler ile aynı sofrada yemek yedikten sonra kamptan ayrıldı.

(Bitti) 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber