Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 22:48 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesinin 12. yıl dönümü

Siirt eski Belediye Başkanı ve AK Pati Siirt Milletvekili aday adayı Mervan Gül: "Cumhuriyet Meydanı isminin "Recep Tayyip Erdoğan Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmelidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesinin 12. yıl dönümü

SİİRT (AA) - Siirt eski Belediye Başkanı ve AK Pati Siirt Milletvekili aday adayı Mervan Gül, Cumhuriyet Meydanı isminin "Recep Tayyip Erdoğan Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olarak 9 Mart 2003 tarihinde Siirt'te yenilenen seçimlerin yıl dönümüne ilişkin konuşan Gül, 2002 Genel Seçimleri'de Siirt'en AK Parti 1. sıra Milletvekili olarak seçildiğini hatırlatarak, seçimlerin iptal edilmesiyle istifasını verdiğini belirtti.

Siirt'te 9 Mart 2003 tarihinde yenilenen seçimlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekili seçildiğini hatırlatan Gül, Erdoğan'a başbakanlık yolunun açıldığını anımsattı.

"Cumhuriyet Meydanı isminin "Recep Tayyip Erdoğan Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmelidir" diyen Gül, Erdoğan'ın 1997 yılında geldiği kentte Cumhuriyet Meydan'nda yaptığı mitinge değinerek, şöyle konuştu:

"O konuşmada tamamı ile birlik ve beraberlikten bahsedildi. Faili meçhul cinayetlerin zirvede olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanımız öyle bir konuşma yaptı. Bütün Siirt halkı o gün meydandaydı ama ne yazık ki o gün okumuş olduğu şiirden dolayı ceza verildi."

Erdoğan'a verilen cezanın Siirt halkının şahsına ve bütün Türkiye'ye verilen bir ceza olduğunu ifade eden Gül, Erdoğan'ı cezaevin sürekli ziyaret ettiğini dile getirdi.

AK Parti'nin kurulduğu 2001 yılından sonra girdiği 2002 Genel Seçimlerinde 363 milletvekili çıkardığını anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Düşün kurucusu olduğu parti 363 milletvekili çıkarmış ama kendisi milletvekili değildi. Bir lider milletvekillerine hitap ediyor ama kendisi milletvekili değildi. Cumhurbaşkanıımız, 9 Mart 2003 tarihinde Siirt'te yenilenen seçimlerde yüzde 85 ile milletvekili seçilerek başbakanlığa ardından da Cumhurbaşkanı olarak seçildi."

 AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise 9 Mart gününün ülke tarihine geçen bir gün olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ders kitabından okuduğu şiirle haksız yere 10 ay hapis yattığını ifade eden Çalapkulu, "Bugün (9 Mart) Cumhurbaşkanımızın, yerlerde sürülen ekonominin yeniden canlandırılması, el kapılarına muhtaç olan ülkemizin yeniden dirilmesi noktasında ilk adımını atmış olduğu siyasete yani Milletvekili olarak meclise girmesinin yıl dönümüdür" şeklinde konuştu.

Çalapkulu, Siirtliler olarak 9 Mart 2003 tarihinde Erdoğan'ın o dönemde Siirt Milletvekili olarak seçmenin gururunu, mutluluğunu her zaman yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber