Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesinin 12. yıl dönümü

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran,  "Yiğidi düştüğü yerden kaldıran Siirt halkı emaneti emin ellere teslim ederek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesinin 12. yıl dönümü

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran,  "Yiğidi düştüğü yerden kaldıran Siirt halkı emaneti emin ellere teslim ederek Türk siyasi tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olduğu dönemde 9 Mart 2013 tarihinde yenilenen Siirt seçimlerinde milletvekili seçilmesinin 12. Yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Demirkıran,  9 Mart 2003'te Türk Siyasi Tarihi'nde yeni ve önemli bir dönemin kapılarının aralandığını belirtti.

Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesiyle Türk siyasetinde ezberlerin bozulduğunu ifade eden Demirkıran, her türlü vesayetin ortadan kalktığını ve siyasetin itibar kazandığını kaydetti.

Siirtlilerin, Erdoğanı yüzde 85'lik bir oy oranıyla seçerek, "muhtar bile olamaz" diyen vesayetçi zihniyete tokat gibi geldiğini anlatan Demirkıran, "Yiğidi düştüğü yerden kaldıran Siirt halkı emaneti emin ellere teslim ederek Türk Siyasi Tarihi'ne adını altın harflerle yazdırmıştır. Usta kaptanın liderliğinde ülkemizin kaderi yeniden çizilmeye başlanmış, Türkiye, artık talimatlarla hareket eden bir ülke olmaktan çıkmış, kendi ayakları üzerinde dik duran omurgalı bir ülke haline gelmiştir."

Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin, değişimin, kalkınmanın, gelişmenin, milli iradenin, temel hak ve özgürlüklerin teminatı ve aydınlık yarınlar olduğunu dile getiren Demirkıran, Siirtlilerin tarih boyunca bir dünya lideri çıkarmanın gururunu hep yaşayacağını ve 9 Mart 2003'ün her yıl anılmaya devam edeceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber