Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Mayıs 2016 - 20:08 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batıda eşcinsel evlilik konusundaki tartışmalarda gösterilen sözüm ona özgürlük hak hukuk hassasiyetini, kendilerine...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batıda eşcinsel evlilik konusundaki tartışmalarda gösterilen sözüm ona özgürlük hak hukuk hassasiyetini, kendilerine yardım eli uzatan çocuklardan, kadınlardan, mazlumlardan esirgeyenlere yazıklar olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de 151 eserin toplu açılışını gerçekleştirdi. Perşembe Pazarı alanında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de idam cezası olmadığı halde, yargının kararlarından terör operasyonlarına kadar her gün ensemizde boza pişirenler Bangladeş'teki bu olayı görmezden geliyor. Bunun adı insafsızlıktır riyakarlıktır" diye konuştu.

"Suriye'de rejimin katlettiği 600 bine yakın mazlumu görmeyenlerden, Bangladeş'teki idamlar için harekete geçmelerini beklemenin anlamsız olduğunu biliyoruz" diyen Erdoğan, "Kardeşlerim, batıda eşcinsel evlilik konusundaki tartışmalarda gösterilen sözüm ona özgürlük hak hukuk hassasiyetini, kendilerine yardım eli uzatan çocuklardan kadınlardan mazlumlardan esirgeyenlere yazıklar olsun. Denizlerdeki fokların, balinaların, yaşam alanları konusundaki gösterdikleri duyarlılığı, 23 milyon Suriyeli'nin hayat hakkından esirgeyenlere yazıklar olsun. Ülkelerine gelen mültecilerin önce cüzdanlarındaki paralarına, kollarındaki, boyunlarındaki ziynetlerine göz diken dönemin kalıntısı zihniyetlere yazıklar olsun" dedi.

"BU SIKINTILARIN DA BİTECEĞİ GÜNLER ELBETTE GELECEKTİR"

"Her gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı, her yokuşun bir sonu olduğu gibi bu sıkıntıların da biteceği günler elbette gelecektir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Önemli olan milletçe bu imtihanı alnımızın akıyla verebilmemizdir. Türkiye 3 milyon mağduru misafir ederek, tüm tehditlere rağmen sınıflarını ve gönlünü mazlumlara açık tutmaya devam ederek, bu sınavı başarıyla sürdürür. İnşallah baharın geleceği günlere dek böyle devam edeceğiz. 100 yıl önce de, daha evvelinde de bu hep böyle olmuştur. Kilis'teki kardeşlerim biliyoruz sıkıntınız büyük. Ama unutmayın sabreden kimse zafere ulaşacaktır. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye'nin bu zor günlerinde sabırlarıyla, metanetleriyle, fedakarlıklarıyla, devletlerine, milletlerine destek olan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Şundan emin olun yapılan hiçbir fedakarlık boşa gitmeyecektir. Bu fedakarlıklar bizden sonraki nesillere daha büyük, daha güçlü bir Türkiye bırakmanın yoludur. Nasıl ki biz bugün 14 Mayıs 1950 tarihini yazanları rahmetle yad ediyorsak, bu fedakarlıkları yapanlar da 50 yıl sonra rahmetle anılacaktır" şeklinde konuştu.

Üç kıstaslarının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birincisi; bu milletin tek bayrağı var. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın simgesi, yıldız şehidimizin ta kendisidir. İkincisi; tek vatandır. Üçüncüsü ise tek devlettir. Tek devleti kabul etmeyenler paralel devlet diye bir şeye inanıyor. Bu paralel devletin başı nerede? Kimisi kaçıp gidiyor. Kimisi de şu an cezaevinde. Söylediğim gibi tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra yapımı tamamlanan 151 eserin açılışını gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber