Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Mayıs 2016 - 17:18 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen Fahri Doktora tevcih törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin utanç...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen Fahri Doktora tevcih törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin utanç yıl dönümü olduğunu söyleyerek, "27 Mayısçıların ana karargahının CHP Genel Merkezi olduğunu herkes biliyor" dedi.

Ahi Evran Üniversitesi tarafından kendisine verilen Fahri Doktora tevcih törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmasında "Milletle hiçbir bağı olmayan çevreler yeni üniversitelerin tabela üniversite olacağını iddia etti ama aradan geçen zaman bunun öyle olmadığını gösterdi. Öğrencilerin gittikleri illere taşıdığı ekonomik güç var. Şehir hayatını da hareketlendiriyor" dedi.

"Önümüzdeki süreçte üniversite ve şehir arasındaki bağı güçlendirerek sürdürmemiz gerekiyor. Şehrine faydası olmayan bir üniversitenin ülkeye de faydası olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi tarihimiz açısından son derece acı bir yıl dönümünü yad ediyoruz. Türk siyasi hayatına utanç verici 27 Mayıs 1960 darbesinin utanç yıldönümüdür. Vicdanları kanatan kararlarla idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'a Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek şu şekilde konuştu:

"Hem geçmişi devam etmek isteyenlere sizin atalarınız bunu yaptı, biz ise bunu yaptık diyeceğiz. Onlar darbeciler tarafından darağacına gönderilmiş olsalar da eserleri ile milletimizin gönlünde müstesna bir yer sahiplendiler.

27 Mayıs 1960 darbesi aslında 14 mayıs 1950 demokrasi ihtilalinin rövanşıdır. Verilen ve infaz edilen idam cezaları gelecekte aynı göreve talip olanlara verilen bir göz dağıydı. 27 Mayısçılar bu gün yok mu onlar da var. Şimdi biz o beyaz kefenimizi giyerek yola çıktık ve bu yolda özgürlük mücadelemizi vereceğiz. 27 Mayısçılar Menderesin akıbetinin demokrasi savunucularının ensesinde demokrasi kılıcı gibi sallanmasını sağlamışlardır. Ana karargahın CHP genel merkezi olduğunu artık herkes biliyor. CHP 1958 yılından itibaren sokakları karıştırarak toplumun belli kesimlerini harekete geçirmiştir. Bazı üniversitelerdeki akademisyenler de öğrencilerini harekete geçirerek bu sürece destek olmuşlardır. CHP'nin 1959 da 14. Büyük kurultayında kabul edilen ilk hedefler beyannamesinde dile getirilen hususların tamamı bir yıl sonra 27 Mayısçıların programı haline dönüşmüştür. Milletimiz darbecilerin tüm tehditlerine rağmen kendilerini savunanlara sahip çıkışmıştır. Aynı şekilde CHP çıkar ve güç odakları ile birlikte iktidar devşirme çabasındadır. İçinden kan geçen cümlelerle milleti tehdit etmesi bundandır.

Eskiler can çıkar huy çıkmaz derdi. Ana muhalefet partisinin genlerine sirayet etmiş bu darbeci huyun aradan geçen 56 yıla rağmen eksilmediğini görüyoruz. Her ne kadar kendileri değişmese de milletimiz ve ülkemiz çok büyük değişim yaşadı. Türkiye artık 1960'ların Türkiye'si değil. Milletimiz kendi iradesinin bir avuç azınlık tarafından gasp edilmesine sessiz kalmayacağını defalarca gösterdi. Kan üzerinden sokak üzerinden hatta terör üzerinden milleti terbiye etmeye yönelik tüm girişimlerden netice alınamayacağını bilmeniz gerekiyor. TBMM parlamento binasında bir siyasetçi konuşmasını yapıyor ve topladığı kendi tabanını Cumhurbaşkanı'na küfrettiriyor. Bu bir küfür, bir eleştiri demiyorum. Bir partinin genel başkanı olarak bu küfürler arka arkaya devam ederken "lütfen ne yapıyorsunuz" demiyor. Çünkü senaryo kendisi tarafından hazırlanmış. O da bu senaryonun başrol oyuncusu. Şahsım da dahil olmak üzere, parlamento üyeleri dahil olmak üzere davamızı açtık ve bunu sürdüreceğiz. O çatkı atında küfretmeye hiçbir milletvekili, hiçbir partilinin hakkı yoktur. Şu anda maalesef parlamentomuzun havasında bir siyasi terör estiriliyor. Buna müsaade edemeyiz. Onun için de yeni düzenlemelerin çok farklı olması gerekiyor.

27 Mayıs darbesinin etkileri sadece o günlerle sınırlı kalmamıştır. Bu darbe her 10 yılda tekrarlanacak başka müdahalelerin de kapısını aralamıştır. Yol yöntem ve hedef itibariyle 27 mayıs ile alakalıdır. Bürokratik vesayeti merkeze alan yeni bir sistem kurmuştur.

'Çoğunluk azınlığa tahakküm edemez" diyor Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı. Yönetimi beraber paylaşacağız diyor. Millet sana vermişse yönetme iradesini sen onu kullanmazsan bu rey'i veren halkına sen saygısızlık yapmış olursun.

Azınlıkların hakkını korumak başka, onlarla birlikte yürütmek başka bir şey. Bizim kanımızı dökmeleri lazım" diye çevirme yapıyor. Manevra yapmayı çok iyi biliyor. Milletimizin yeni 27 Mayıslar yaşamasına razı olmayız. Gençlerimizin iktidar mücadelesinin piyonu olmasına müsamaha etmeyeceğiz. Kan tutkulu siyaset vampirlerinin elinde heba olmasına göz yummayacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber