Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı sayesinde işitme cihazına kavuştu

Adana'da işitme cihazı çalınan çocuğa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yenisi alındı

Cumhurbaşkanı sayesinde işitme cihazına kavuştu

ADANA (AA) - Adana'da işitme cihazı çalınan çocuğa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine yenisi alındı.

''Biyonik kulak'' olarak bilinen işitme cihazı çalınan çocuğa devlet sahip çıktı. Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen 'cochlear implant' cihazı çalınan Yusuf Taş'ın (2) sessizliği kısa sürdü.

Adana Valisi Mustafa Büyük eşi Emine Büyük ve Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Taş'ı evinde ziyaret etti.

Vali Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine işitme cihazının hemen temin edilerek küçük Yusuf'a takıldığını belirtti.

Yusuf'un hiç arzu edilmeyen bir olayla karşılaştığını ifade eden Vali Büyük, şunları söyledi:

''Sabah Cumhurbaşkanımızın özel kalem müdürü aradı. Cumhurbaşkanımızın 'geçmiş olsun' dileklerini bildirdi ve hemen gereğinin yapılması talimatını iletti. Cihazı birazdan Yusuf'a teslim edeceğiz. Mehmet Yusuf herkesin sevgilisi oldu. Mehmet Yusuf'un işitme cihazı çalınmış. Bunun duyulması üzerine biz gerekli incelemeyi yaptık. Zaten devletimizin kontrolünde şimdiye kadar ameliyat geçirip bu noktaya gelmiş. Cihazı temin ettik. Ben tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Tabiki Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, devlet büyüklerimizin hepsi Yusuf'un yaşadığı duruma üzüldüler. Ama tekrar hemen temin ederek sağlığına kavuşması hepimizi mutlu etti. Ben toplumumuzun duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Bir çok yardım talebi geldi, ama devletimiz her şeye sahip. Yusuf'u böyle mutlu görmek bizi de çok mutlu ediyor."

- ''Devletimiz, oğlumun sesi oldu''

Anne Ayşe Taş ise evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken biyonik kulaklığı çalınan oğlunun 10 gündür hiç bir sese tepki vermediğini belirtti.

Kulaklığın çalınmasıyla Yusuf'un sessizliğe büründüğünü anlatan Taş, ''Allah razı olsun. Devletimiz, oğlumun sesi oldu, geleceğini kurtardı. Devletimiz çok büyük, ben Cumhurbaşkanımıza, valimize ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yusuf'a yeni alınan işitme cihazı doktorlar nezaretinde takıldı. Vali Büyük ve eşi Emine Büyük, Yusuf'a çeşitli hediyeler verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber