Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Temmuz 2014 - 14:53 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

MUĞLA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İki cumhurbaşkanı adayı üzerinden yürütülen siyaset halka istediği değişimi vadetmiyor, bu değişimi getiremez" dedi.

Yüksekdağ, Milas ilçesinde partisinin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim ofisinin açılışına katıldı. Açılışın ardından vatandaşlara seslenen Yüksekdağ, cumhurbaşkanı seçiminde Demirtaş'a destek istedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanının rolü, görevi, yetkisi ne olsun" diye halka sormadığını savunan Yüksekdağ, "Kendisinin ve siyasi iktidarın zaten peşinen verilmiş cevapları var. Onların siyaseti, halka sormadan söylemek ve dikte etmek üzerine kurulu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de böyle bir sonuca ulaşmak istiyorlar" diye konuştu.

Diğer iki cumhurbaşkanı adayı üzerinden yürütülen siyasetin halka istediği değişimi vadetmediğini ifade eden Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alternatif olarak ortaya çıkan CHP-MHP tarafına baktığımızda, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığında kendini gösteren siyasi profile baktığımızda, AKP zihniyetinden farklı bir şey göremiyoruz. Sadece aynı çizgide buluşmuş olanlar, farklı isimler ve farklı yerlerde durarak bu sürece dahil oluyor. İki cumhurbaşkanı adayı üzerinden yürütülen siyaset de halka istediği değişimi vadetmiyor, bu değişimi getiremez."

Yüksekdağ, değişim iradesinin Halkların Demokratik Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ta bulunduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber