Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Temmuz 2014 - 16:03 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: "1. turda yüzde 60'la Ekmeleddin İhsanoğlu ipi göğüsleyecek"

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, cumhurbaşkanı seçiminde 1. turda yüzde 60'la Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ipi göğüsleyeceğini belirtti.

Öztrak, CHP Edirne İl Başkanlığındaki bayramlaşmada yaptığı konuşmada, dünyadaki birçok devletin ramazan ayını ve bayramı Türkiye gibi ferah geçiremediğini söyledi.

Türkiye'nin ferah şekilde olmasının AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı olmadığını dile getiren Öztrak, Türkiye'nin bugünkü güçlü yapısının Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1. turda yüzde 60'la Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ipi göğüsleyeceğini savunan Öztrak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu hep beraber göreceğiz. Ama bunun için iki şeyi yapmamız lazım. Bir, oyumuzu atacağız. 'Aman kardeşim bir oydan ne olur ki, gitmesem ne olur ki' demeyeceğiz. Oyumuzu atacağız, oyumuzu atmazsak, daha önce burada söylemiştik, 'Bu kaosa giden otoyolda son barışa doğru, demokrasiye doğru, özgürlüğe doğru, çağdaşlığa doğru son çıkıştır' demiştim. Ondan sonra şikayet etme hakkı olmayacaktır. Ortadoğu'da yaşananlar ortadadır. Bunu bilerek söylüyorum tekrar, Türkiye Ortadoğu bataklığına hiçbir zaman çekilmeyecektir. Türkiye'nin yüzü Avrupa'ya dönük olacaktır."

"Polislere yönelik bir operasyon başladı siz bu konuda neler söylemek istersiniz" sorusuna Öztrak, "17 ve 25 Aralık'ta ortaya bir şey çıkıyor ve beli iddialar ortaya atılıyor. Biz bu iddiaların peşindeyiz. Bunların ciddiyeti nedir, ne değildir, bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Bununla ilgili olarak bir araştırma komisyonu kuruldu. İktidar partisi aklanmayı istiyorsa ve kendisinin hakikaten haksızlığa uğradığını düşünüyorsa, aklanmanın peşinde olması gereken iktidar partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendileriyle ilgili olan bu dosyaların ortaya çıkmaması için ellerinden geleni artlarına koymadı" yanıtını verdi.

Komisyon başkanının yetkisini suiistimal ederek muhalefet milletvekillerinden fezlekeleri kaçırdığını öne süren Öztrak, mağdur edebiyatının ortaya konduğunu savundu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber