Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Temmuz 2014 - 14:23 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel: "Türkiye'nin ihtiyacı olana bilgi, birikim, gelecek vizyonu, mevcudu algılama durumu itibariyle insanlarımız tanıdıkları zaman 'evet, benim cumhurbaşkanım bu olmalı' dedikleri kişi, Ekmeleddin İhsanoğlu'dur"

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

ESKİŞEHİR (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Türkiye'nin ihtiyacı olana bilgi, birikim, gelecek vizyonu, mevcudu algılama durumu itibariyle insanlarımız tanıdıkları zaman 'evet, benim cumhurbaşkanım bu olmalı' dedikleri kişi, Ekmeleddin İhsanoğlu'dur" dedi

Demirel, partisinin Eskişehir teşkilatındaki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türk ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Sevgiyi, saygıyı sonra dirlik ve birliği ekmek gerektiğini ifade eden Demirel, şöyle konuştu:

"Ne ekersek onu biçeriz. Gördüğünüz gibi rüzgar ekenler, fırtına biçiyor. Biz sevgiyi, emeği, saygıyı, birliği, dirliği ekelim. Birlikte ve beraber olmaya çalışalım. Birbirimizin gözüne baktığımızda birbirimizin derdini anlamaya, muradını hissetmeye çalışalım. Çok sıcak bir gündemde bir seçimin arifesinde bir bayram yaşanıyor. 10 Ağustos'ta yaşanacak seçim Türkiye için uygulaması itibariyle bir ilk."

-"Herkesi oy vermeye davet ediyorum"

Demirel, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile yarın Sivas'a gideceklerini bildirdi.

İhsanoğlu'nu 5 Ağustos Salı günü Eskişehir'de ağırlamak istediklerini anlatan Demirel, şunları söyledi:

"Çok olağan dışı bir durum olmazsa kendisini Eskişehir'de ağırlayacağız. 10 Ağustos'ta herkesi oy vermeye davet ediyorum. Türkiye alternatifsiz değil. Türkiye hiçbir zaman tek bir adama, tek insana, tek bir akla muhtaç ve mecbur değildir. Türkiye'de çok yetişmiş aklı, fikri, vizyonu, feraseti, bütün sorunları çözmeye yetecek insanlarımız çok fazla. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, bu niteliklerin hepsine haiz birisidir. Doğru tercihin, Türkiye'nin tarihi mirasını bilen, bu mirasla bugünü buluşturabilen, yaptığı sentezle Türkiye için gelecek vizyonu çizecek bir aklı selime ihtiyacımız var. Türkiye'nin ihtiyacı olana bilgi, birikim, gelecek vizyonu, mevcudu algılama durumu itibariyle insanlarımız tanıdıkları zaman 'evet, benim cumhurbaşkanım bu olmalı' dedikleri kişi, Ekmeleddin İhsanoğlu'dur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber