Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 01 Ağustos 2014 - 13:08 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray:

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

ŞANLIURFA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Sayın İhsanoğlu'nun yarışa başlama süreci ve adaylar arasındaki adaletsizlik göz önüne alındığında farkın seçime kadar kapanacağı açıktır" dedi. 

Çıray, partisinin Şanlıurfa il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanını doğrudan cumhurun seçeceğini söyledi. 

Bazı siyasi partilerle uzlaşarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiklerini anımsatan Çıray, "Sayın İhsanoğlu'nun birliğimizi sağlayabileceğine ve bireysel hak özgürlüklerin geliştirilmesinin önünü açacağına inanıyoruz. Bundan dolayı kendisini Türk milletine önerdik ve aday gösterdik" diye konuştu. 

Anket şirketlerinin seçime yönelik araştırmalarına değinen Çıray, kendilerinin de süreci takip etmek amacıyla araştırma yaptırdıklarını aktardı. 

CHP'nin veya partilerine yakın herhangi bir anket şirketi bulunmadığını ifade eden Çıray, "Özel olarak yaptırdığımız ve karşılıklı kontrol ettirdiğimiz iki şirketin anketlerine göre, birinde 2,5 diğerinde ise 4 puan fark görülüyor. Sayın İhsanoğlu'nun yarışa başlama süreci ve adaylar arasındaki adaletsizlik göz önüne alındığında bu farkın seçime kadar kapanacağı açıktır" şeklinde konuştu. 

"İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitlerine şiirini ayırt edemediği" yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Çınay, şöyle konuştu:

 "Bu kadar saçma bir söze cevap vermeyi lüzumsuz buluyorum. Büyük bir sıkıntı içerisindeler. Büyük uzlaşının adayı Ekmeleddin İhsanoğlu açıklanınca kendileri ters köşeye yattı. Ne söyleyeceklerini bilemiyorlar. Hırsız derse değil, sahtekar derse değil, paraları sıfırlıyor derse sıfırlamamış ihtiyacı yok. Yani Ekmeleddin beye inançsız diyemiyorlar, Müslüman cumhurbaşkanı seçeceğiz diyemiyorlar. Çünkü Ekmeleddin bey Kur'an-ı Kerim'i ondan 5 misli 100 misli fazla biliyor. Ortada söyleyecek laf kalmayınca işte böyle uydurma sözlere sığınmak zorunda kalıyorlar." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber