Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 01 Ağustos 2014 - 17:28 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

BARTIN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "İnanıyorum ki 10 Ağustos akşamı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50’nin üzerinde alacağı oyla ipi göğüsleyecektir" dedi.

Şahin, partisinin İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçiminde 3 adayın mücadele edeceğini belirterek, seçmenlerin oy kullanırken adayların yaptığı hizmetleri değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayları Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın ülkeye yaptıkları hizmetlere bakılması gerektiğini anlatan Şahin, şunları dile getirdi:

"İnanıyorum ki Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hizmetlerle diğerlerinin yaptıkları arasındaki fark, dağlar kadar büyük olacaktır. Sayın İhsanoğlu’nun sanıyorum dün, Sivas’ta konuşması canlı veriliyordu. Diyor ki ‘diğer aday, milletin adayı olarak lanse ediyor. Asıl milletin adayı benim çünkü beni 13 siyasi parti destekliyor, onu ise 1 siyasi parti destekliyor’ diyor. Tabii 13 siyasi partinin tamamının AK Parti etmediğini bilmiyor. Siz o partilerin son seçimde aldığı oyları toplayın, AK Parti’nin aldığı oyların yarısı bile etmez. CHP ve MHP dışındaki partilerin toplamı yüzde 1 bile etmiyor. Şimdi bununla övünüyor.

AK Parti, halkımıza mal olmuştur. Evet ,Türkiye’nin en güçlü partisi olarak, Başbakanımızı, genel başkanımızı cumhurbaşkanı adayı gösterdik. İnanıyorum ki 10 Ağustos akşamı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50’nin üzerinde alacağı oyla ipi göğüsleyecektir. O zaman vatandaşlar şunu soracak, bu 13 parti ne oldu? Milletin adayı kimdir, milletin destek verdiği aday kimdir? Herhalde 10 Ağustos akşamı sandık açılınca bu ortaya çıkacaktır."

İhsanoğlu’nun kendisine adaylık teklifi geldiğinde AK Parti'de de çeşitli istişarelerde bulunduğunu dile getirdiğini aktaran Şahin, aday olması için çağrıda bulunduklarını, politika yapmadığını söylediğini anımsattı.

Şahin, İhsanoğlu'nun politik tavır içinde olduğunu öne sürerek, "O zaman şunu açıklaman lazım, ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısıyım. Kim size aday ol dedi? Kimler dedi? Bunu açıkla bakalım. AK Parti'den hiç kimse bu arkadaşımıza 'aday ol, seni destekleriz' beyanında bulunmamıştır. Doğru söylemiyor. Politika yapıyor. Seçmenlerimizi etkilemeye çalışıyoruz. AK Parti olarak adayımız Recep Tayyip Erdoğan. O nedenle akla, mantığa aykırı açıklamalarla AK Parti’den tek oy alamadığını zaten 10 Ağustos akşamı görecektir" ifadesini kullandı.

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Şahin, Gazze’de yaşanan dramın yavaş yavaş dünyanın ilgi alanına girmeye başladığını söyledi.

Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Uzun süre Gazze’de olup bitenleri seyreden insanlar, artık ilgi göstermeye başladı. Gerçekten burada büyük insanlık dramı yaşanmaktadır. Gazze, İsrail tarafından yok edilmek istenmektedir. Özellikle Arap ülkeleri ve dünya buna büyük duyarlılık göstermektedir. Türkiye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Nihai hedefimiz Filistin’de Filistin devleti kurmaktır. Bundan sonra Birleşmiş Milletler'in gözlem kelimesini kaldırarak, bağımsız ülke olarak tanımasıdır.”

Kentte esnaf ziyaretlerinde de bulunan Şahin, cumhurbaşkanı seçimi için destek istedi. Şahin, bu sırada boyacıya ayakkabılarını boyatarak, 9 lira verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber